[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 9 - ( آذر 1396 ) ::
جلد 11 شماره 9 صفحات 42-51 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس ترخون، بر برخی از باکتری‌های بیماری‌زا در شرایط برون‌تنی
بهروز علیزاده بهبهانی1، فریده طباطبایی یزدی *2، فخری شهیدی3، سید علی مرتضوی3، محبت محبی3
1- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2- پروفسور گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. ، tabatabai@um.ac.ir
3- پروفسور گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده:   (65 مشاهده)
زمینه و هدف: ترخون (Artemisia dracunculus) به‌عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند، در طب سنتی استفاده فراوانی دارد. افزایش مقاومت باکتری‌ها به عوامل ضدمیکروبی، یکی از مشکلات مهم در پزشکی است. این مطالعه با هدف شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس ترخون و ارزیابی فعالیت ضد‌میکروبی اسانس بر باکتری‌های لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا در شرایط برون‌تنی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، اسانس ترخون به روش تقطیر با آب استخراج گردید. اجزای تشکیل‌دهنده اسانس به‌وسیله دستگاه GC/MS شناسایی شدند. روش انتشار در آگار به کمک دیسک (برای اندازه‌گیری هاله عدم رشد) و روش میکرو‌دایلوشن براث (جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد) به کار برده شد. جهت تعیین حداقل غلظت کشندگی، از خانه‌ها یا چاهک‌هایی که تغییر رنگی در آن مشاهد نشد، استفاده گردید.
یافته‌ها: در این بررسی، 18 ترکیب در اسانس ترخون شناسایی شد. p-Allylanisole، عمده‌ترین ترکیب اسانس حاصله بود. قطر هاله عدم رشد برای باکتری‌های لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا به ترتیب 2/11، 2/14، 80/9 و 10/8 میلی‌متر به دست آمد. MBC اسانس ترخون برای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا، 2/9 و برای سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا به ترتیب 8/36 و 6/73 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر بود.
نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، اسانس ترخون دارای اثر ضد‌باکتریایی بوده که در مقایسه با اثر ضد‌باکتریایی آنتی‌بیوتیک‌های وانکومایسین و جنتامایسین، تأثیر کمتری دارد. لذا به‌منظور کاربرد بالینی اسانس، انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.
 
واژه‌های کلیدی: مواد ضدعفونی‌کننده؛ ترخون؛ ترکیبات شیمیایی؛ روغن فرّار.
متن کامل [PDF 611 kb]   (42 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Behbahani B, Tabatabaei Yazdi F, Fakhri S, Mortazavi S A, Mohebbi M. Investigation of Chemical Compounds and Antibacterial Activity of Tarragon (Artemisia dracunculus) Essential Oil on Some Pathogenic Bacteria In Vitro. Qom Univ Med Sci J . 2017; 11 (9) :42-51
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1004-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری، مرتضوی سید علی، محبی محبت. بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس ترخون، بر برخی از باکتری‌های بیماری‌زا در شرایط برون‌تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (9) :42-51

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1004-fa.html

دوره 11، شماره 9 - ( آذر 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.161 seconds with 810 queries by yektaweb 3525