[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 10 - ( دی 1396 ) ::
جلد 11 شماره 10 صفحات 70-76 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدمیکروبی عصاره‌های متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا
مهدی رستمی راد1، خانم علی جوادی2، طیبه اکبری، اعظم حیدرپور3، میترا جمالی4، رؤیا مهدوی5، محمد خدادادمطلق* 6
1- گروه باکتری‌شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- 3- دانشجوی دکترای میکروب شناسی پزشکی 1گروه باکتری‌شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.دانشگاه آزاد اسلامی
3- کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی قم
4- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
5- گروه ایمنی‌شناسی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
6- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده دامپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (704 مشاهده)
زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی است که توانایی ایجاد عفونت‌های فرصت‌طلب در بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی را دارد. شرایط و وضعیت بیمار، همچنین پاسخ سویه مولد عفونت نسبت به درمان می‌تواند در روند پیشرفت عفونت بسیار تأثیرگذار باشد؛ بدین شکل که روند عفونت‌زایی به سمت باکتریمی و سپسیس رفته و وضعیت دشواری ایجاد می‌کند. مقاومت روزافزون این باکتری باعث شده تا محققان در پی کشف ماده‌ای مؤثر در جهت سرکوب بیماری‌زایی این پاتوژن باشند. از زمان‌های دور تاکنون، از عصاره‌های گیاهی برای درمان عفونت‌های مختلف استفاده می‌شود. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره‌های متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید.
روش بررسی در این مطالعه تجربی، اثر سه عصاره بومادران، مورد و سیر بر روی چهار سویه مختلف از سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد و تأثیر هرکدام از این عصاره‌ها به روش رقت در آگار مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: از میان سه عصاره مورد بررسی، عصاره سیر بیشترین اثر ضدمیکروبی را نشان داد. همچنین مشاهدات، حاکی از تفاوت در حساسیت سویه‌های مورد بررسی نسبت به عصاره‌های مختلف بود که براساس خاستگاه و میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی، واکنش‌های متفاوتی نسبت به هریک از عصاره‌ها نشان دادند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، عصاره‌ها منابع طبیعی و ارزشمندی در جهت ساخت داروهای ضد‌میکروبی برعلیه سودوموناس‌ها و سایر باکتری‌های بیماری‌زای مقاوم می‌باشند
 
واژه‌های کلیدی: سودوموناس آئروژنیوزا، عصاره متانولی، بومادران، مورد، سیر
متن کامل [PDF 428 kb]   (209 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۲۷
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostami Rad M, Javadi A, Akbari T, Heidarpour A, Jamali M, Mahdavi R et al . The Antimicrobial Effect of Methanolic Extracts of Achillea wilhelmsii, Myrtus communis, and Allium sativum on Pseudomonas aeruginosa. Qom Univ Med Sci J . 2018; 11 (10) :70-76
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1476-fa.html

رستمی راد مهدی، جوادی علی، اکبری طیبه، حیدرپور اعظم، جمالی میترا، مهدوی رؤیا و همکاران.. اثر ضدمیکروبی عصاره‌های متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (10) :70-76

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1476-fa.html



دوره 11، شماره 10 - ( دی 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3735