[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 9 - ( آذر 1397 ) ::
جلد 12 شماره 9 صفحات 1-11 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر رژیم غذایی کاهش وزن (حاوی ماهی،گردو و یا ترکیب آن‌ها) بر فاکتورهای التهابی و شاخص‌های لیپیدی در زنان با اضافه وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده
سمیه فتاحی1 ، فهیمه حقیقت دوست2 ، باقر لاریجانی3 ، لیلا آزادبخت* 4
1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- پژوهشگاه غدد
4- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، Azadbakhtleila@gmail.com
چکیده:   (142 مشاهده)
زمینه و هدف: گزارش‌های متعددی در ارتباط با اثرات مفید اسیدهای چرب امگا-3 بر روی عوامل التهابی و پروفایل‌لیپیدی وجود دارد. علی‌رغم این، منابع مختلف این نوع اسیدهای چرب زیاد مورد بررسی قرار نگرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مصرف گردو (منبع گیاهی اسید چرب امگا-3)، ماهی سالمون (منبع دریایی اسید چرب امگا-3) و ترکیب آنها بر فاکتورهای التهاب و سطوح سرمی لیپیدها در زنان دارای اضافه وزن و چاق انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 99 زن چاق دارای اضافه وزن به مدت 12هفته تحت مداخله با سه رژیم کاهش وزن با ماهی (300 گرم در هفته)، گردو (18 عدد گردو در هفته) یا ترکیب ماهی و گردو (150 گرم ماهی و 9 عدد گردو در هفته) قرار گرفتند. فاکتورهای التهابی و لیپیدهای سرم در آغاز و پایان مطالعه اندازه‌گیری شدند. داده‌ها به کمک آزمون واریانس تحلیل شدند.
یافته‌ها: کاهش (03/0=p) LDL، (01/0>p)hs-CRP، (01/0=p) TNF-α، (01/0>p) IL-6 و افزایش  HDL(01/0>p) در گروه ترکیبی ماهی و گردو، به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه ماهی و گردو بود. همچنین یک کاهش معنی‌دار در تری‌گلیسرید گروه دریافت‌کننده ماهی در مقایسه با سایر گروه‌ها مشاهده گردید (07/0=p)؛ اگرچه این تفاوت معنی‌دار نبود. تغییرات وزن و دور کمر در گروه ترکیبی ماهی و گردو نسبت به سایر گرو‌ه‌ها نسبتاً معنی‌دار دیده شد.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد تأثیر مصرف ترکیبی منبع گیاهی و دریایی اسید چرب امگا-3 بر کاهش عوامل التهابی و بهبود پروفایل‌لیپیدی، مفیدتر از دریافت مجزای ماهی یا گردو می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: گردو، ماهی چرب، رژیم غذایی، التهاب، لیپید‌ها، کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده
متن کامل [PDF 913 kb]   (87 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahi S, Haghighatdoost F, Larijani B, Azadbakht L. The Effect of a Weight Reducing Diet (Containing Fish, Walnut or Their Combination) on Inflammatory Factors and Lipid Indices in Overweight and Obese Women: A Randomized Clinical Trial. Qom Univ Med Sci J. 2018; 12 (9) :1-11
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2035-fa.html

فتاحی سمیه، حقیقت دوست فهیمه، لاریجانی باقر، آزادبخت لیلا. تأثیر رژیم غذایی کاهش وزن (حاوی ماهی،گردو و یا ترکیب آن‌ها) بر فاکتورهای التهابی و شاخص‌های لیپیدی در زنان با اضافه وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1397; 12 (9) :1-11

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2035-fa.html



دوره 12، شماره 9 - ( آذر 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781