[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 8 - ( آبان 1394 1394 ) ::
جلد 9 شماره 8 صفحات 21-31 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف شربت سرکه انگبین بر شاخص‌های آنتروپومتریک و فشارخون افراد سالم: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده
سیده معصومه درخشنده ریشهری *1، مطهر حیدری‌بنی1، آوات فیضی1، هدیه رمضانی1، زهرا جمالی1، محمدحسن انتظاری1
1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (1371 مشاهده)

زمینه و هدف: تأثیر عسل یا سرکه در اختلالات متابولیکی به‌طور جداگانه بررسی شده است. مخلوط این دو ماده به‌صورت سرکه انگبین در ترکیب با آب، از شربت‌های سنتی ایرانیان محسوب می‌شود. با توجه به خواص درمانی سرکه انگبین، تاکنون مطالعه‌ای در این زمینه صورت نگرفته است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر مصرف شربت سرکه انگبین بر فشار خون و شاخص‌های آنتروپومتریک در افراد سالم انجام شد. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی به‌صورت کنترل‌شده تصادفی و موازی، به مدت    4 هفته انجام شد. تعداد 72 نفر از داوطلبان غیرچاق سالم، انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 36 نفر) قرار گرفتند. از همه افراد خواسته شد رژیم غذایی طبیعی خود را حفظ کنند. گروه مداخله روزانه یک لیوان شربت سرکه انگبین را به‌عنوان میان‌وعده (عصرانه) دریافت می‌کرد (250 میلی‌لیتر شربت حاوی 7/21 گرم سرکه انگبین). ارزیابی فشار خون و شاخص‌های آنترومتریک، قبل و بعد از مداخله انجام شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی زوجی، مستقل و کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در این مطالعه، شربت سرکه انگبین هیچ تأثیر معنی‌داری بر شاخص‌های تن‌سنجی و فشار خون نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد شربت سرکه انگبین در دوز دریافتی، اثر معنی‌داری بر شاخص‌های تن‌سنجی و فشار خون ندارد. لذا انجام تحقیقات بیشتری برای تأیید و یا رد ادعای بی‌اثر بودن این شربت بر شاخص‌های تن‌سنجی و فشار خون ضروری می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: عسل، استیک اسید، فشارخون، تن‌سنجی، کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده
متن کامل [PDF 390 kb]   (1091 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshandeh Rishehri S M, Heidaribeni M, Feizi A, Ramezani H, Jamali Z, Entezari M H. The Effect of Honey Vinegar Syrup on Anthropometric Indices and Blood Pressure in Healthy Subjects: A Randomized Clinical Trial. Qom Univ Med Sci J . 2015; 9 (8) :21-31
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-232-fa.html
درخشنده ریشهری سیده معصومه، حیدری‌بنی مطهر، فیضی آوات، رمضانی هدیه، جمالی زهرا، انتظاری محمدحسن. تأثیر مصرف شربت سرکه انگبین بر شاخص‌های آنتروپومتریک و فشارخون افراد سالم: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1394; 9 (8) :21-31

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-232-fa.html

دوره 9، شماره 8 - ( آبان 1394 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.207 seconds with 813 queries by yektaweb 3525