[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 11 - ( بهمن 1395 ) ::
جلد 10 شماره 11 صفحات 9-16 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر 4 هفته مصرف عصاره کتان بر غلظت سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز و پروتئین واکنشگر-C
حسین نظری *1، عیسی طهماسب پور2، ضیاء فلاح محمدی3، قاسم محمدپور4، شمس الدین رحیمی زاده5
1- کارشناسی ارشد دانشگاه مازندران ، knazari66@yahoo.com
2- دکترای علوم گیاهی مرکز آسیب های شیمیایی،دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله
3- دانشیار دانشگاه مازندران
4- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی
5- کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز
چکیده:   (483 مشاهده)

زمینه و هدف: مصرف امگا-3، تأثیرات گوناگونی بر بدن می‌گذارد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر 4 هفته مصرف عصاره کتان بر غلظت سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و پروتئین واکنشگر -C (CRP) انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه دو سویه کور، 24 دانشجوی مرد (با میانگین سنی 98/1±21/23) به‌صورت تصادفی به دو گروه دریافت‌کننده عصاره کتان (12 نفر) و دارونما (12 نفر) تقسیم شدند. پس از 4 هفته مصرف عصاره کتان، غلظت BDNF و CRP سرم در حالت ناشتا اندازه‌گیری شد. غلظت BDNF سرم با استفاده از کیت آزمایشگاهی، روش ELISA و غلظت CRP سرم با استفاده از کیت آزمایشگاهی و روش ایمونوتوربیدیمتری اندازه‌گیری شد. داده‌ها به کمک آزمون تی‌تست آنالیز شدند. سطح معنی‌داری، 05/0p< در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: سطوح سرمی BDNF، پس از 4 هفته مصرف عصاره کتان در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی‌داری داشت (001/0=p)، اما تغییر معنی‌داری در غلظت سرمی CRP مشاهده نشد (591/0=p).

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد مصرف عصاره کتان می‌تواند از طریق افزایش BDNF، برای گسترش فواید شناختی و عملکردی مغز مفید باشد.

واژه‌های کلیدی: فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز، پروتئین واکنشگر- C، کتان، امگا-3.
متن کامل [PDF 391 kb]   (343 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari H, Tahmasbpoor E, Fallah Mohammadi Z, Mohammadpoor G, Rahimizadeh S. The Effect of 4 Weeks of Flaxseed Extract Supplementation on Serum Concentration of Brain-Derived Neurotrophic Factor and C-Reactive Protein . Qom Univ Med Sci J . 2017; 10 (11) :9-16
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-295-fa.html
نظری حسین، طهماسب پور عیسی، فلاح محمدی ضیاء، محمدپور قاسم، رحیمی زاده شمس الدین. تأثیر 4 هفته مصرف عصاره کتان بر غلظت سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز و پروتئین واکنشگر-C. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (11) :9-16

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-295-fa.html

دوره 10، شماره 11 - ( بهمن 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.179 seconds with 804 queries by yektaweb 3455