[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1388 1388 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 13-18 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر ضد قارچی عصاره موسیر و مایکونازول در شرایط In Vitro
محمد جواد نصیری کاشانی1، مهربان فلاحتی1، منیژه متولیان1، سید امیر یزدان‌پرست1، روح‌اله فاتح* 2
1- دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، rfateh59@yahoo.com
چکیده:   (1606 مشاهده)

زمینه و هدف: موسیر بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از جمعیت‌های بشری را تشکیل می‌دهد، و هم‌چنین در زمینه‌های مختلف درمانی دارای اثرات دارویی می‌باشد. در زمینه‌ی خواص ضد میکروبی موسیر نیز مطالعاتی صورت گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد قارچی موسیر در برابر گونه‌های مختلف قارچی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، اثرات ضد قارچی عصاره‌های الکلی و آبی موسیر ایرانی (Allium Hirtifolium) پس از استخراج با روش سوکسله، در شرایط In Vitro بر روی 5 گونه قارچ ساپروفیت (آسپرژیلوس فومیگاتوس، آ. فلاووس، آ. نایجر، پنی‌سیلیوم کریزوژنوم، آلترناریا) و 2 گونه درماتوفیت (ترایکوفیتون منتاگروفیتیس، میکروسپوروم کنیس) مورد آزمایش قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد MIC (Minimum Inhibitory Concentration) به وسیله روش ماکرودایلوشن تعیین شد، و در نهایت اثرات عصاره‌های موسیر با اثرات مایکونازول مقایسه گردید. یافته‌ها: (Allium Hirtifolium)اثرات ضد قارچی بر علیه تمام گونه‌های قارچی مورد آزمایش با MICهای بین 8/0-058/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای عصاره الکلی و 84/3-26/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای عصاره آبی را نشان داد. حداقل غلظت کشندگی (MFC) عصاره‌های الکلی و آبی به ترتیب در محدوده 8/12-1/0 و 26/68-6/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای قارچ‌های مورد آزمایش به دست آمد. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که عصاره تام موسیر دارای اثرات ضد قارچی می‌باشد. بنابراین می‌توان امیدوار بود که در آینده با جایگزینی این عصاره به جای داروهای ضد قارچی شیمیایی که همواره دارای اثرات جانبی زیادی بوده‌اند، بتوان عفونت‌های قارچی را درمان نمود.

واژه‌های کلیدی: پیازها؛ تست‌های حساسیت میکروبی؛ حداقل غلظت کشندگی؛ ساپروفیت؛ درماتوفیت؛ آرترودرماتاسه
متن کامل [PDF 186 kb]   (1651 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiri Kashani M, Falahati M, Motevalian M, Yazdanparast A, Fateh R. In vitro Antifungal Activity of Shallot Extract and Its Comparison with Miconazole. Qom Univ Med Sci J . 2009; 3 (3) :13-18
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-39-fa.html

نصیری کاشانی محمد جواد، فلاحتی مهربان، متولیان منیژه، یزدان‌پرست سید امیر، فاتح روح‌اله. مقایسه اثر ضد قارچی عصاره موسیر و مایکونازول در شرایط In Vitro. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1388; 3 (3) :13-18

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-39-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1388 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3760