[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1388 1388 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 40-43 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات قند خون بعد از بی‌حسی اسپاینال توسط لیدوکایین در عمل جراحی سزارین
غلامرضا موثقی1، ولی‌اله حسنی1، فرناد ایمانی1، محمدرضا آل‌بویه1، نسیم علایی* 2
1- دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، nassim.md@hotmail.com
چکیده:   (1703 مشاهده)

زمینه و هدف: یکی از پاسخ‌های متابولیک به استرس‌های جراحی، ایجاد تغییرات در سطح سرمی قند بیماران تحت جراحی است. برخی مطالعات نشان داده است که پس از بی‌حسی اسپاینال نشانه‌هایی از هیپوگلیسمی دیده می‌شود. هدف از انجام این تحقیق، تعیین اثر بی‌حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین در حین عمل جراحی سزارین بر سطح قند خون مادران می‌باشد.

روش بررسی: مطالعه‌ی حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی (قبل– بعد)، بر روی مادران خواستار عمل جراحی سزارین که طی سال 1387-1386 به اطاق عمل جراحی زنان و زایمان بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. بی‌حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین 5% در تمامی مادران انجام گردید. قند خون مادران قبل از بی‌حسی، نیم ساعت پس از بی‌حسی و در ریکاوری توسط دستگاه گلوکومتر در اتاق عمل اندازه‌گیری شد. برای مقایسه تغییرات از آزمون آماری Pair T-Test استفاده گردید و 05/0P< سطح معنی‌داری اختلاف‌ها تلقی شد.

یافته‌ها: در این پژوهش 154 مادر مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط سطح سرمی قند خون مادران نیم ساعت پس از بی‌حسی در مقایسه با سطح اولیه، کاهش معنی‌داری داشت. که این میزان قند خون تا زمان ریکاوری افزایش یافت، ولی در مقایسه با سطح اولیه، سطح سرمی قند خون کمتر بود.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بی‌حسی اسپاینال حاصل از لیدوکایین 5% موجب کاهش معنی‌داری در سطح قند و میزان فشار خون مادران می‌شود. 

واژه‌های کلیدی: بی‌حسی اسپاینال؛ عمل جراحی سزارین؛ لیدوکایین؛ قند خون؛ همودینامیک
متن کامل [PDF 806 kb]   (375 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۵/۱/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Movaseghi G, Hasani V, Imani F, Alebuye M, Alaei N. The Comparison of Blood Sugar Values before & after Spinal Anesthesia with Lidocaine in Cesarean Sections. Qom Univ Med Sci J . 2009; 3 (4) :40-43
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-606-fa.html

موثقی غلامرضا، حسنی ولی‌اله، ایمانی فرناد، آل‌بویه محمدرضا، علایی نسیم. تغییرات قند خون بعد از بی‌حسی اسپاینال توسط لیدوکایین در عمل جراحی سزارین. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1388; 3 (4) :40-43

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-606-fa.html



دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1388 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3760