[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 8 - ( آبان 1395 ) ::
جلد 10 شماره 8 صفحات 18-26 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش‌های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار
فاطمه خادمی سار1، اکرم عیدی *2، شهربانو عریان3
1- کارشناسی ارشد گروه زیست‌شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استاد گروه زیست‌شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، akram_eidi@yahoo.com
3- استاد دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (733 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: دانه کتان به دلیل محتوی بالای آلفا لینولنیک اسید، لیگنانها و فیبر، به‌عنوان یک ماده غذایی عملکردی مهم، در نظر گرفته میشود. دانه کتان دارای فواید سلامتی مانند کاهش در بیماری‌های قلبی - عروقی، آترواسکلروزیس، دیابت، سرطان، آرتریت، پوکی استخوان، اختلالات نورولوژیک و خودایمنی میباشد. در تحقیق حاضر اثرات روغن دانه کتان بر میزان به یادآوری حافظه با استفاده از شیوه احترازی غیرفعال در موش‌های صحرایی نر بالغ بررسی گردید.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار نر به‌‌‌‌صورت تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رتهای گروه تجربی، روغن دانه کتان را در دوزهای 5/0، 0/1، 5/1 و 2 میلیلیتر برکیلوگرم وزن بدن به‌صورت درون صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت پس از آموزش، میزان به یادآوری حافظه به شیوه احترازی، غیرفعال ارزیابی شد. تأخیر زمانی در اولین‌ ورود به بخش تاریک و مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست Dunett تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0>p در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: تیمار پس از آموزش روغن دانه کتان در دوزهای 5/1، 2 میلیلیتر برکیلوگرم وزن بدن باعث افزایش معنیداری در مدت زمان تأخیر ورود به بخش تاریک، کاهش معنیداری در مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0>p).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد روغن دانه کتان به‌‌‌‌صورت معنیداری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه می‌شود.

کلید واژه‌ها: روغن برزک؛ حافظه؛ موش‌ها.

واژه‌های کلیدی: روغن برزک؛ حافظه؛ موش‌ها.
متن کامل [PDF 576 kb]   (467 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۵/۸/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademisar F, Eidi A, Oryan S. The Effect of Flaxseed Oil on Memory Process in Adult Male Wistar Rats. Qom Univ Med Sci J . 2016; 10 (8) :18-26
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-669-fa.html
خادمی سار فاطمه، عیدی اکرم، عریان شهربانو. تأثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش‌های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (8) :18-26

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-669-fa.html

دوره 10، شماره 8 - ( آبان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.136 seconds with 798 queries by yektaweb 3455