[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 1 - ( فروردین 1396 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 18-28 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر ایزوفلاون سویا بر تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمی ‌مشتق از چربی به کندروسیت، با بیان ژن‌های کلاژن II و آگریکان
فاطمه بامدادپسند شکارسرایی1، محسن اسلامی فارسانی *2، نسرین حیدریه3
1- کارشناسی ارشد دانشکده پزشکی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی
2- دکتری دانشکده پزشکی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی ، taramohsen@yahoo.com
3- دکتری دانشکده پزشکی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (292 مشاهده)

زمینه و هدف: به دلیل فقدان عروق خونی در بافت غضروف، آسیب‌های این بافت قابل‌ترمیم نیست. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر ایزوفلاون سویا بر تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی ‌مشتق از چربی به کندروسیت و بیان ژن‌های کلاژن II و آگریکان انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ابتدا چربی زیرجلدی انسانی در طی عمل لیپوساکشن، تهیه و با آنزیم کلاژناز (نوع ( I جهت تجزیه کلاژن انکوبه شد و کلاژناز توسط مدیوم DMEM، غیرفعال و پس از سانتریفوژ در رسوب سلولی کشت داده شد، سپس در پاساژ سوم، سلول‌ها جدا و در محیط کندروژنیک جهت تمایز به غضروف قرار گرفتند، و به سه گروه: کنترل، تیمار با TGF-β1 و تیمار با قرص ایزوفلاون سویا تقسیم شدند. قرص‌ها در آب مقطر حل شده و با عبور از فیلتر 2/0 میکرومتری استریل، به محیط کشت اضافه شدند و 48 ساعت بعد بقای سلولی به‌وسیله MTT و 14 روز بعد بیان ژن‌های کلاژن II و آگریکان با Real Time – PCR بررسی گردید. یافته‌ها با آزمون واریانس یک‌طرفه و تست توکی تحلیل شدند.

یافته‌ها: نتایج MTT، افزایش معنی‌دار میزان Viability در گروه TGF-β1 نسبت به گروه کنترل و ایزوفلاون سویا را نشان داد (05/0>p). نتایج ((RT- PCR، افزایش بیان کلاژن II و آگریکان در گروه ایزوفلاون و TGF-β1 نسبت به گروه کنترل را نشان داد، همچنین میانگین CT مرتبط با ژن کلاژن II در دوگروه ایزوفلاون و TGF-β1 نسبت به گروه کنترل دارای افزایش معنی‌داری بود (05/0>p).

نتیجه‌گیری: سویا در محیط کشت موجب افزایش در بیان ژن‌های آگریکان، کلاژن II و تکثیر سلولی می‌شود، اما به نسبت گروه TGF-β1 این افزایش زیاد نیست.

واژه‌های کلیدی: ایزوفلاون سویا، سلول‌های بنیادی مزانشیمی، کندروسیت‌ها، کلاژن نوع 2، آگریکان‌ها
متن کامل [PDF 690 kb]   (208 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bamdadpasand Shekarsarayi F, Eslami Farsani M, Heydariya N. The Effect of Soy Isoflavone on the Proliferation and Differentiation of Adipose-Derived Mesenchymal Stem Cells into Chondrocytes and Expression of Collagen II and Aggrecan Genes. Qom Univ Med Sci J . 2017; 11 (1) :18-28
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-678-fa.html
بامدادپسند شکارسرایی فاطمه، اسلامی فارسانی محسن، حیدریه نسرین. تأثیر ایزوفلاون سویا بر تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمی ‌مشتق از چربی به کندروسیت، با بیان ژن‌های کلاژن II و آگریکان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (1) :18-28

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-678-fa.html

دوره 11، شماره 1 - ( فروردین 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.185 seconds with 798 queries by yektaweb 3455