[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 11 - ( بهمن 1395 ) ::
جلد 10 شماره 11 صفحات 34-41 برگشت به فهرست نسخه ها
سنجش خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز Gelidiella acerosa سواحل چابهار
مصطفی غفاری *1، علی طاهری2، زینب باوی3، فریبرز سهیلی خورنه4
1- دانشیار دانشگاه دریانوردی ، mgmostafaghaffari@gmail.com
2- دانشیار دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی
3- دانشجو دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی
4- مربی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده:   (563 مشاهده)

زمینه و هدف: آنتی‌اکسیدان‌ها، مهارکننده رادیکال‌های آزاد و محافظ بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیوا هستند. امروزه، جلبک‌های دریایی در تحقیقات مربوط به آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی مورد توجه می‌باشند. در مطالعه حاضر خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز

Geilidiella acerosa  بررسی گردید.

روش بررسی: خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبکی به‌وسیله سه روش مهار رادیکال DPPH، قدرت کاهشی و فعالیت کلاته‌کنندگی فلزات با استفاده از حلال متانول، کلروفرم، اتیل استات و ان‌- هگزان مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها به کمک آزمون واریانس یک‌طرفه آنالیز شدند.

یافته‌ها: بالاترین درصد مهار رادیکال DPPH مربوط به غلظت 1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر عصاره ان- ‌هگزان با 3/6± 7/71% و ارزش 50IC (7/1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر) بود. در روش سنجش قدرت کاهشی، غلظت 1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر عصاره اتیل استات (0/0±6/0)، بالاتر از سایر عصاره‌ها بود. فعالیت کلاته‌کنندگی عصاره متانولی در همه غلظت‌ها، بالاترین درصد را داشت و در هر سه روش غلظت عصاره، توانایی مهار و جذب رادیکال‌ها، رابطه مستقیمی داشت.

نتیجه‌گیری: براساس نتایج به‌دست‌آمده، خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک، کارآمد بوده و می‌تواند مبنایی برای انجام مطالعات بعدی، به‌منظور دستیابی به مواد دارویی جدید برای درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله سرطان باشد. همچنین پس از انجام مطالعات کلینیکی و پیش‌کلینیکی می‌توان از عصاره آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: رادیکال های آزاد، آنتی اکسیدان ها، جلبک قرمز
متن کامل [PDF 430 kb]   (518 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaffari M, Taheri A, Bavi Z, Soheili Khorneh F. Assessment of Antioxidant Properties of Red Seaweed Gelidiella acerosa of Chabahar Coastal Waters, Iran. Qom Univ Med Sci J . 2017; 10 (11) :34-41
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-828-fa.html
غفاری مصطفی، طاهری علی، باوی زینب، سهیلی خورنه فریبرز. سنجش خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز Gelidiella acerosa سواحل چابهار . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (11) :34-41

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-828-fa.html

دوره 10، شماره 11 - ( بهمن 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.143 seconds with 807 queries by yektaweb 3509