[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 5 - ( مرداد 1396 ) ::
جلد 11 شماره 5 صفحات 107-115 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی عصاره‌های حاصل از جلبک دریایی هالیمدا تونا جمع‌آوری‌شده از خلیج چابهار
علی طاهری *1، مصطفی غفاری2، نرگس السادات باقرپور2، گیلان عطاران فریمان3
1- گروه مهندسی شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران. ، taherienator@gmail.com
2- گروه مهندسی شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
3- گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
چکیده:   (278 مشاهده)

زمینه و هدف: جلبک‌های دریایی، یکی از غنی‌ترین منابع آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌روند. آنتی‌اکسیدان‌ها از عوامل اصلی مهار‌کننده رادیکال‌های آزاد هستند که از شیوع بیماری‌های مزمن و تخریب بسیاری از مواد‌غذایی جلوگیری می‌کنند. این ترکیبات از جلبک‌های دریایی نیز قابل‌استخراج هستند. در این مطالعه، خواص ضد‌اکسیدان عصاره‌های جلبک دریایی Halimeda tuna جمع‌آوری‌شده از سواحل چابهار بررسی گردید.

روش بررسی: این مطالعه پژوهشی از نوع برون‌سلولی است. فعالیت ضد‌اکسیدان عصاره‌های متانولی، کلروفرمی، اتیل‌استاتی و ان‌‌هگزانی جلبک مورد نظر با استفاده از سه روش DPPH، فعالیت کلاته‌کنندگی یون آهن و قدرت احیا‌کنندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک‌طرفه و توکی در سطح احتمال، 95% تحلیل شدند.

یافته‌ها: در این مطالعه، بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بر‌اساس آزمون DPPH مربوط به عصاره کلروفرمی (85/72% مهار در غلظت 1میلی‌گرم برمیلی‌لیتر) بود. در آزمون فعالیت کلاته‌کنندگی یون آهن؛ بالاترین درصد کلاته‌کنندگی، به عصاره متانولی با 46/81% اختصاص داشت. براساس داده‌های حاصل از تست قدرت احیاکنندگی، بالاترین میزان احیاکنندگی مربوط به عصاره متانولی با جذب 553/0 (غلظت 1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر) بود.

نتیجه‌گیری: براساس نتایج حاصل از این تحقیق، عصاره‌‌های جلبک مذکور به‌صورت بالقوه، قابلیت استفاده در پزشکی و داروسازی را دارند و می‌بایست توسط مطالعات پیش‌کلینیکی و کلینیکی تأیید شوند.

 

واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان‌ها، رادیکال‌های آزاد، جلبک دریایی، چابهار، ایران.
متن کامل [PDF 713 kb]   (117 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri A, Ghaffari M, Bagherpour N, Attaran Fariman G. Evaluation of Antioxidant Activity of Extracts of Marine Algae Halimeda tuna Collected from the Chabahar Bay. Qom Univ Med Sci J . 2017; 11 (5) :107-115
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-829-fa.html
طاهری علی، غفاری مصطفی، باقرپور نرگس السادات، عطاران فریمان گیلان. ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی عصاره‌های حاصل از جلبک دریایی هالیمدا تونا جمع‌آوری‌شده از خلیج چابهار. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (5) :107-115

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-829-fa.html

دوره 11، شماره 5 - ( مرداد 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.199 seconds with 807 queries by yektaweb 3525