[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 11 - ( بهمن 1394 1394 ) ::
جلد 9 شماره 11 صفحات 69-75 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده از محتویات و پوسته تخم‌مرغ‌های صنعتی در شهر قم
رحیم پیرحاجاتی مهابادd *1، مریم طبیبی2، سمانه یعقوبی2، فاطمه بختیاری‌زاده2، نجمه سادات موسوی2
1- دانشگاه علوم پزشکی قم ، rmpirhajati@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (1475 مشاهده)

زمینه و هدف: تخم‌مرغ به‌صورت مستقیم در سلامت تغذیه‌ای خانواده تأثیر می‌گذارد. مهم‌ترین آلودگی‌های این محصول، حضور باکتری‌های پاتوژن می‌باشد. این تحقیق با هدف ارزیابی میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس انجام شد.

روش بررسی: پس از انجام مراحل کشت و جداسازی، باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا از پوسته و محتویات تخم‌مرغ‌ جدا شدند. سپس تعیین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار انجام شد.

یافته‌‌ها: در این مطالعه، 22% از نمونه‌های سطح تخم‌مرغ‌ها به استافیلوکوک اورئوس، 4% به اشرشیاکلی و 5% به سالمونلا آلوده بودند، همچنین 2% از نمونه‌های محتویات به استافیلوکوک اورئوس، 1% به اشرشیاکلی و 1% به سالمونلا آلوده بود.

در بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده از محتویات، بیشترین میزان مقاومت استافیلوکوک اورئوس به آمپی‌سیلین، جنتامایسین و در باکتری اشرشیاکلی به آمپی‌سیلین، کلیندامایسین و پنی‌سیلین بود. باکتری سالمونلا به‌طورکامل در برابر تمامی‌آنتی‌بیوتیک‌های مورد استفاده مقاومت نشان داد. در بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده از سطح، در باکتری استافیلوکوک اورئوس، بیشترین مقاومت به کلیندامایسین و پنی‌سیلین و در اشرشیاکلی به آمپی‌سیلین، سفوتاکسیم و پیپراسیلین بود. باکتری سالمونلا، میانگین مقاومتی بسیار بالایی نسبت به تمامی‌دیسک‌های مورد استفاده نشان داد.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد عدم توجه به نکات لازم در هنگام نگهداری و مصرف تخم‌مرغ می‌تواند منجر به انتقال باکتری‌های پاتوژن گردد. همچنین با توجه به مقاومت بالای آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده می‌بایست از مصرف بی‌رویه و ناآگاهانه آنتی‌بیوتیک در جیره غذایی مرغ‌ها که می‌تواند منجر به ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی گردد، جلوگیری به عمل آید.

واژه‌های کلیدی: مقاومت دارویی میکروبی؛ استافیلوکوک اورئوس؛ اشرشیاکلی؛ سالمونلا؛ تخم‌مرغ
متن کامل [PDF 334 kb]   (505 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirhajati Mahabadi R, Tabibi M, Yaghoubi S, Bakhtiarizadeh F, Sadat Mousavi N. Investigation of Antibiotic Resistance in Bacteria Isolated from the Contents and Shell of Industrial Eggs in Qom City, Iran. Qom Univ Med Sci J . 2016; 9 (11) :69-75
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-260-fa.html
پیرحاجاتی مهابادd رحیم، طبیبی مریم، یعقوبی سمانه، بختیاری‌زاده فاطمه، سادات موسوی نجمه. بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده از محتویات و پوسته تخم‌مرغ‌های صنعتی در شهر قم. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1394; 9 (11) :69-75

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-260-fa.html

دوره 9، شماره 11 - ( بهمن 1394 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.189 seconds with 802 queries by yektaweb 3455