[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( مرداد-شهریور1393 1393 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 11-17 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزانآنتوسیانین و فعالیت سمیت سلولی در عصاره‌های مختلف پوست میوه گیاهSolanummelongenaL.
مریم اخباری* 1، محمدرضا حائری2، معصومه بابایی3
1- دانشگاه کاشان ، m_akhbari@kashanu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
3- دانشگاه آزاد اسلامی،‌واحد قم
چکیده:   (1203 مشاهده)

زمینه و هدف: آنتوسیانین‌ها یک دسته مهم متابولیت‌های ثانویه هستندکه به سبب دارا بودن خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالا، ممانعت از جهش ژنتیکی، جلوگیری از ایجاد سرطان، همچنین خواص ضدپیری بسیار، شناخته و مورد توجه می‌باشند. از طرفی، این ترکیبات رنگدانه‌های بسیار پرکاربرد طبیعی برای صنایع غذایی و دارویی محسوب می‌شوند. هدف از این پژوهش،تعیین میزان آنتوسیانین و خواص سمیت سلولی در پوست میوه گیاه Solanummelongena ، کاشته‌شده در کاشان و مقایسه اثر حلال استخراج می‌باشد . روش بررسی: در این پژوهش، با استفاده از روش اندازه‌گیری جذب UV-Vis، میزان محتوای آنتوسیانین موجود در پوست میوه گیاه Solanummelongena با نام عمومی‌"بادنجان" تعیین گردید. به‌منظور یافتن بهترینحلال، از سه حلال آب، متانول و اتانول جهت استخراج این ترکیبات ارزشمند استفاده شد. همچنین عصاره‌های به‌دست‌آمده به‌منظور تعیین میزان سمیت سلولی و غربالگری اولیه جهت وجود اثرات ضدسرطانی، از طریق آزمون ارزیابی میزان کشندگی میگوی آب شور مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: میزان آنتوسیانین استخراج‌شده با حلال‌های آب، متانول و اتانول به ترتیب 412، 354 و293 میلی‌گرم در 100گرم عصارهو فعالیت سمیت سلولی برحسب LC 50 در همین حلال‌ها به ترتیب 750، 525 و 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر به‌دست آمد. نتیجه‌گیری: در مقاله حاضر، اثبات وجود مقدار زیادی از این ترکیبات و خواص ارزشمند مانند فعالیت سمیت سلولی در عصاره‌های مختلف پوست بادنجان که به‌عنوان زباله دور ریخته می‌شود؛ لزوم توجه بیشتر به منابع طبیعی ارزشمند از این نوع را نشان می‌دهد. همچنین معرفی آب به‌عنوان بهترین حلال استخراج آنتوسیانین‌ها از پوست بادنجان، با توجه به ارزانی، عدم سمیت و مطلوبیت زیست‌محیطی از نتایج مهم این تحقیق به شمار می‌رود.

واژه‌های کلیدی: Solanummelongena؛ بادنجان؛ آنتوسیانین؛ سمیت سلولی؛ آزمون غربالگری؛ عامل ضدسرطان؛ عصاره آبی؛ آزمون میگوی آب شور؛ روش اختلاف pH.
متن کامل [PDF 715 kb]   (1273 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhbari M, Haeri M R, Babaei M. Investigation of Anthocyanin Contents and Cytotoxic Activity in Different Extracts of Fruit Peel of Solanummelongena L.. Qom Univ Med Sci J . 2014; 8 (3) :11-17
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-178-fa.html

اخباری مریم، حائری محمدرضا، بابایی معصومه. بررسی میزانآنتوسیانین و فعالیت سمیت سلولی در عصاره‌های مختلف پوست میوه گیاهSolanummelongenaL.. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1393; 8 (3) :11-17

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-178-fa.html



دوره 8، شماره 3 - ( مرداد-شهریور1393 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3735