[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 9 - ( آذر 1394 1394 ) ::
جلد 9 شماره 9 صفحات 19-25 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پیش‌تغذیه عصاره زیره سبز بر ادم مغزی حاصل از سکته مغزی در مدل جانوری رت
مهدیس منصوری1، مهدی رهنما* 2، محمدرضا بیگدلی3
1- دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان
2- دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان ، meh_rahnema@yahoo.com
3- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (1728 مشاهده)

زمینه و هدف: ایسکمی ‌مغزی به قطع یا کاهش جریان خون در مغز و یا قسمت‌های دیگری از مغز اطلاق می‌‌شود. حدود 80% سکته‌های مغزی از نوع ایسکمی‌می‌باشد. زیره سبز   ( Cuminum cyminum L ) از خانواده چتریان حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی تانن و کومین آلدئید است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر عصاره زیره سبز برکاهش ادم مغزی حاصل از سکته مغزی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 5 گروه 6 تایی رت نر استفاده شد.گروه‌ها شامل گروه شم، کنترل و 3 گروه آزمایشی بود که به ترتیب دوز‌های 25، 50 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره زیره سبز را به‌صورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت کردند.در گروه شم القای ایسکمی‌صورت نگرفت و به گروه کنترل آب مقطر داده شد. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ، حیوانات گروه‌های آزمایشی و کنترل تحت جراحی MCAO جهت اندازه‌گیری میزان ادم مغزی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک‌طرفه تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0>p در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در این مطالعه بین میزان ادم مغزی در گروه دریافت‌کننده عصاره (دوز 100 میلی‌گرم) نسبت به گروه کنترل و بین دو نیمکره در گروه کنترل و گروه‌های دریافت‌کننده عصاره با دوز 25 و 50 میلی‌گرم، تفاوت معنی‌داری وجود داشت، ولی در گروه دریافت‌کننده عصاره با دوز 100میلی‌گرم، تفاوت معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، پیش‌تیمار با عصاره خوراکی زیره سبز (دوز100 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) می‌تواند ادم مغزی حاصل از سکته مغزی را کاهش دهد و باعث القای حفاظت عصبی گردد.

واژه‌های کلیدی: سکته مغزی، زیره سبز، ادم مغزی، موش‌ها
متن کامل [PDF 567 kb]   (750 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansouri M, Rahnema M, Bigdeli M R. The Effect of Pre-feeding of Cuminum cyminum Extract on Brain Edema Caused by Stroke in Rat Animal Model. Qom Univ Med Sci J . 2015; 9 (9) :19-25
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-237-fa.html

منصوری مهدیس، رهنما مهدی، بیگدلی محمدرضا. تأثیر پیش‌تغذیه عصاره زیره سبز بر ادم مغزی حاصل از سکته مغزی در مدل جانوری رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1394; 9 (9) :19-25

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-237-fa.html



دوره 9، شماره 9 - ( آذر 1394 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781