[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 10 - ( دی 1396 ) ::
جلد 11 شماره 10 صفحات 98-105 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه، سال 1394
رائیکا کلانتری1، سامان مهدوی* 2
1- گروه مهندسی صنایع غذایی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.
2- گروه میکروب‌شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران. ، s.mahdavi@iau-maragheh.ac.ir
چکیده:   (736 مشاهده)
زمینه و هدف: باکتری سالمونلا ازجمله باکتری‌های بیماری‌زا است که در غذا و مواد اولیه یافت می‌شود. وجود این باکتری در مواد غذایی علاوه بر ایجاد بیماری می‌تواند باعث افت کیفیت تولید و کاهش رشد اقتصادی کشور شود. هدف از انجام این تحقیق جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه بود.
روش‌بررسی: در این مطالعه مقطعی، در مجموع 100 نمونه از محصولات لبنی سنتی شامل: کشک، پنیر، کره، دوغ و بستنی (هرکدام 20 نمونه)، به روش تصادفی انتخاب شدند. ابتدا نمونه‌ها به روش استاندارد مورد کشت و آزمایش قرار گرفتند، سپس آزمایش‌های تکمیلی بیوشیمیایی و سروتایپینگ جهت شناسایی باکتری سالمونلا و آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) با استفاده‌ از پرایمرهای ژن hilA جهت تأیید مولکولی جدایه‌های اخذ‌شده از محصولات لبنی سنتی انجام شد. تست آنتی‌بیوگرام بر روی جدایه‌های به‌دست‌آمده صورت گرفت.
یافته‌ها: در مجموع 3% از کل نمونه‌ها، آلودگی به باکتری سالمونلا داشتند. از 20 نمونه کشک محلی مورد آزمایش، 2 مورد (10%) سالمونلا شامل گروه‌های سرمی B، D و از 20 مورد پنیر محلی، 1 مورد (5%) سالمونلا از گروه سرمی C جدا شد. از نمونه‌های کره، دوغ و بستنی محلی، سالمونلا جدا نشد. در بین جدایه‌های به‌دست‌آمده، بیشترین حساسیت مربوط به آنتی‌بیوتیک تری‌متوپریم - سولفامتوکسازول و بیشترین مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک نیتروفورانتوئین بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد جهت جلوگیری از وقوع مسمومیت‌های ناشی از مصرف فرآورده‌های لبنی محلی، پاستوریزاسیون شیر و فرآورده‌های آن، رعایت بهداشت فردی و کنترل نظارت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع الزامی است.   

 
واژه‌های کلیدی: سالمونلا، محصولات لبنی، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز.
متن کامل [PDF 461 kb]   (296 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalantary R, Mahdavi S. Isolation and Molecular Identification of Salmonella spp. from Local Dairy Products in Maragheh City in 2015 (Iran). Qom Univ Med Sci J . 2018; 11 (10) :98-105
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-983-fa.html

کلانتری رائیکا، مهدوی سامان. جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه، سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (10) :98-105

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-983-fa.html



دوره 11، شماره 10 - ( دی 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3749