دوره 11، شماره 9 - ( آذر 1396 )                   جلد 11 شماره 9 صفحات 31-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami M, Nazari S, Farzadkia M, Alizadeh Matboo S, Mohseni S M. Antibacterial Effect of Nano Polyamidoamine-G7 Dendrimer on Clostridium perfringens, Bacillus subtilis, Salmonella typhi, and Shigella dysenteriae in Aqueous Solution. Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (9) :20-31
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1003-fa.html
غلامی میترا، نظری شهرام، فرزاد کیا مهدی، علیزاده متبوع سودابه، مجیدی غریب، محسنی سید محسن. اثر ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی‌آمید و آمین نسل هفتم سنتزشده بر روی کلستریدیوم پرفرنژنس، باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی و شیگلا دیسانتری در محیط آبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (9) :20-31

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1003-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- 2مرکز رشد استعدادهای پژوهشی و فناوری دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
4- 4گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
5- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (6902 مشاهده)
زمینه و هدف: در زمینه کاربردهای زیست‌شناختی نانودندریمرهای پلی‌آمید و آمین، مطالعات زیادی صورت گرفته، ولی فعالیت ضدباکتریایی آن به‌طور گسترده بررسی نشده است. هدف از انجام این تحقیق، سنتز و تعیین اثر نانودندریمر پلی‌آمید و آمینG7- در حذف باکتری‌های کلستریدیوم پرفرنژنس، باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی و شیگلا دیسانتری از محیط آبی بود.
روش بررسی: مطالعه به‌صورت تجربی در آزمایشگاه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران (پاییز و زمستان سال 1394) انجام شد. ابتدا از هر سویه باکتری، رقت 103 واحد تشکیل‌دهنده کلنی برمیلی‌لیتر تهیه گردید. سپس غلظت‌های مختلفی (025/0، 25/0، 5/2 و 25 میکروگرم برمیلی‌لیتر) از دندریمر در دمای آزمایشگاه (25- 23 درجه سانتیگراد) به نمونه آب اضافه شد. به‌منظور تعیین کارایی دندریمر در حذف باکتری‌ها، در زمان‌های مختلف (0، 10، 20، 30، 50 و 60 دقیقه)، نمونه‌برداری انجام گرفت و بر روی محیط کشت اختصاصی هر باکتری کشت داده شد.
یافته‌ها: در این مطالعه، خاصیت ضدباکتریایی دندریمر در محیط آبی با افزایش غلظت دندریمر و زمان تماس، رابطه مستقیم داشت. غلظت 25 میکروگرم برمیلی‌لیتر دندریمر در زمان‌های تماس 30، 50 و 60 دقیقه، باکتری‌های سالمونلا تیفی و باسیلوس سوبتیلیس را 100% و در زمان تماس 60 دقیقه، باکتری‌های کلستریدیوم پرفرنژنس و شیگلا دیسانتری را به ترتیب به‌صورت 100 و 98% از محیط آبی حذف کرد. غلظت 5/2 میکروگرم برمیلی‌لیتر دندریمر در زمان‌های تماس 30، 50 و 60 دقیقه، باسیلوس سوبتیلیس را 100% از محیط آبی حذف کرد.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد دندریمر پلی‌آمید و آمین G7با گروه انتهایی آمینی دارای خاصیت ضدباکتریایی بسیار مناسبی در مقابل باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت  می‌باشد.
 
متن کامل [PDF 810 kb]   (1314 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1395/4/24 | پذیرش: 1395/6/27 | انتشار: 1396/8/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2024 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb