[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 2 - ( اردیبهشت 1395 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 42-32 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مهارکنندگی و کشندگی کنگرفرنگی بر سویه‌های بیماری‌زا و مقایسه آن با آنتی‌بیوتیک‌ها در شرایط برون‌تنی
سهیلا کلاهی مرند1، فریده طباطبایی یزدی*2، سیدعلی مرتضوی11، عادل بیگ بابایی3
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، abatabai@um.ac.ir
3- پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
چکیده:   (5812 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از مواد ضدمیکروبی با پایه گیاهی می‌تواند در کنترل بیماری‌های انسانی، نقش مفیدی ایفا کند. در همین راستا، این پژوهش با هدف بررسی خواص ضدمیکروبی گیاه کنگرفرنگی بر پنج گونه پاتوژن انسانی شامل: اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، سالمونلا تیفی و کاندیدا آلبیکنس انجام شد.

روش بررسی: در این پژوهش آزمایشگاهی از روش چاهک در آگار جهت بررسی قطر‌ هاله عدم رشد، روش پور پلیت جهت اندازه‌گیری حساسیت سویه‌های بیماری‌زا نسبت به عصاره و از سه روش ماکرودایلوشن براث، میکرودایلوشن براث و معرف تری‌فنیل تترازولیوم کلراید جهت اندازه‌گیری حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشندگی استفاده شد.

یافته‌ها: در این مطالعه، بیشترین قطر ‌هاله عدم رشد عصاره‌های آبی و اتانولی کنگرفرنگی در غلظت 800 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر مربوط به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و مخمر کاندیدا آلبیکنس و کمترین قطر‌ هاله مربوط به باکتری سالمونلا تیفی گزارش شد. نتایج حاصل از MIC عصاره آبی کنگرفرنگی برای سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، کاندیدا آلبیکنس به‌ترتیب 256، 32، 64، 64 و 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای عصاره اتانولی به‌ترتیب برابر با 128، 32، 16، 16 و 16 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی عصاره‌های کنگرفرنگی برابر یا بزرگتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود.

نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد گیاه کنگرفرنگی می‌تواند به‌عنوان گیاهی ارزشمند در جهت مقابله با بیماری‌های عفونی درنظر گرفته شود، زیرا اثرات ضدمیکروبی قابل‌ملاحظه‌ای، به‌خصوص بر باکتری‌های گرم مثبت و مخمر کاندیدا آلبیکنس نشان داد.

واژه‌های کلیدی: عوامل ضدمیکروبی، کنگرفرنگی، عصاره گیاهی، میکروارگانیسم.
متن کامل [PDF 743 kb]   (2550 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/29 | پذیرش: 1395/1/29 | انتشار: 1395/1/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kolahi Marand S, Tabatabaei Yazdi F, Mortazavi S A, Beig Babaei A. Inhibitory and Bactericidal Effects of Artichoke (Cynara scolymus) on Pathogenic Strains and Their Comparison with Antibiotics In Vitro. Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (2) :32-42
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-734-fa.html

کلاهی مرند سهیلا، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی1 سیدعلی، بیگ بابایی عادل. اثر مهارکنندگی و کشندگی کنگرفرنگی بر سویه‌های بیماری‌زا و مقایسه آن با آنتی‌بیوتیک‌ها در شرایط برون‌تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم 1395; 10 (2) :42-32

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-734-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( اردیبهشت 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4538