1- دانشگاه آزاد اسلامی 2- دانشگاه آزاد اسلامی ، masumehmahdavi@gmail.com
چکیده: (569 مشاهده)
زمینه و هدف:نانوذراتاکسید روی بهعنواننسلجدیدیازموادضدمیکروبیکه در پزشکی و صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته اند.اینمطالعه با هدفبررسیاثرضدمیکروبینانوذراتاکسیدرویسنتزشدهتوسط عصارهگیاهزیرهکرمانیBunium persicum انجام شده است. روش بررسی:دراینپژوهشبیوسنتزنانوذراتاکسیدرویتوسطعصاره گیاهزیرهکرمانی وبا استفادهازپیشمادهاستاترویدوآبهوسودانجامگرفت.ساختارومورفولوژینانوذراتسنتز شده توسطآنالیزهایمیکروسکوپ الکترونی روبشی (FE-SEM)، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)، پراشاشعهایکس (XRD) و زتاسایزر (Zeta Sizer) ارزیابیشد. سپساثرضدمیکروبینانوذراتسنتزشدهبهروش دیسک دیفیوژن ومیکرودایلوشنبراث،علیه تعدادی باکتریگرممثبتوگرممنفیبررسیگردید. یافتهها:نتایج آنالیزهایانجامشدهنشاندادکهنانوذراتاکسیدروی بهشکلچندوجهیتاگردوبااندازهمیانگین100نانومترسنتزشدهاند.MIC نانوذراتاکسیدرویعلیهباکتریهایموردمطالعهبین 125/3 تا 25 میکروگرم بر میلی لیترگزارششد. نتیجهگیری:با توجه به اینکه سنتز سبز یک روش کارآمد، ساده و سازگار با محیط زیست برای سنتز نانوذرات است، عصاره گیاه بومی زیره کرمانی می تواند گزینه مناسبی جهت سنتز نانوذرات اکسید روی باشد. یافته هانشان داد نانوذراتاکسید روی سنتز شده دارایاثراتضدباکتریایی قابل توجهیهستند.