[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 5 - ( مرداد 1401 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 377-366 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضدمیکروبی نانو ذرات اکسید روی سنتز شده توسط عصاره گیاه زیره کرمانی ((Bunium persicum
مریم بختی1 ، فهیمه باغبانی آرانی1 ، پریسا شیشه ساز1 ، معصومه مهدوی اورتاکند* 2
1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه آزاد اسلامی ، masumehmahdavi@gmail.com
چکیده:   (569 مشاهده)
زمینه و هدف: نانوذرات اکسید روی به عنوان نسل جدیدی از مواد ضد میکروبی که در پزشکی و صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته اند. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد میکروبی نانوذرات اکسیدروی سنتز شده توسط عصاره گیاه زیره کرمانی Bunium persicum  انجام شده است.
روش بررسی: در این پژوهش بیوسنتز نانوذرات اکسید روی توسط عصاره گیاه زیره کرمانی و با استفاده از پیش ماده استات روی دو آبه و سود انجام گرفت. ساختار و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده توسط آنالیزهای میکروسکوپ الکترونی روبشی (FE-SEM طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)، پراش اشعه ایکس (XRD) و زتاسایزر (Zeta Sizer) ارزیابی شد. سپس اثر ضد میکروبی نانوذرات سنتز شده به روش دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن براث، علیه تعدادی باکتری گرم مثبت و گرم منفی بررسی گردید.
یافتهها: نتایج آنالیزهای انجام شده نشان دادکه نانوذرات اکسیدروی  به شکل چند وجهی تا گرد و با اندازه میانگین 100 نانومتر سنتز شده اند. MIC نانوذرات اکسیدروی علیه باکتری های مورد مطالعه بین 125/3 تا 25 میکروگرم بر میلی لیترگزارش شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه سنتز سبز یک روش کارآمد، ساده و سازگار با محیط زیست برای سنتز نانوذرات است، عصاره گیاه بومی زیره کرمانی می تواند گزینه مناسبی جهت سنتز نانوذرات اکسید روی باشد. یافته ها نشان داد نانوذرات اکسید روی سنتز شده دارای اثرات ضدباکتریایی قابل توجهی هستند.
 
واژه‌های کلیدی: عوامل ضدمیکروبی، نانوذرات، اکسید روی، سنتز سبز.
متن کامل [PDF 4981 kb]   (54 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1400/12/25 | پذیرش: 1401/4/4 | انتشار: 1401/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.VARAMIN.REC.1399.023



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhti M, Baghbani-Arani F, Sheshesaz P, Mahdavi-Ourtakand M. Antimicrobial Activity of Zinc Oxide Nanoparticles Synthesized using Bunium persicum Extract. Qom Univ Med Sci J 2022; 16 (5) :366-377
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3430-fa.html

بختی مریم، باغبانی آرانی فهیمه، شیشه ساز پریسا، مهدوی اورتاکند معصومه. بررسی اثر ضدمیکروبی نانو ذرات اکسید روی سنتز شده توسط عصاره گیاه زیره کرمانی ((Bunium persicum. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم 1401; 16 (5) :377-366

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3430-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 5 - ( مرداد 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4538