دوره 11، شماره 5 - ( مرداد 1396 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 135-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Berakyan Y, Matin F, Asayesh H, Montazary R. Investigation of Barriers of Access to Children’s Oral and Dental Health Services from the Point of View of Mothers Referring to Health Centers of Qom City, 2016 (Iran) . Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (5) :127-135
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1184-fa.html
برکیان یاسمین، متین فاطمه، آسایش حمید، منتظری روشنک. بررسی موانع دسترسی به خدمات بهداشت دهان و دندان کودکان، از دیدگاه مادران مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم، سال 1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (5) :127-135

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1184-fa.html


1- گروه بیمارهای دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
2- گروه فوریت‌های پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
3- گروه دندانپزشکی اطفال، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (7146 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: دسترسی کافی به خدمات بهداشت دهان و دندان در دوران کودکی می‌تواند از عوارض طولانی‌مدت مشکلات دهان و دندان در سالهای بعد زندگی بکاهد. هدف این مطالعه تعیین موانع دسترسی به خدمات بهداشت دهان و دندان کودکان، از دیدگاه مادران مراجعه‌کننده

به خدمات بهداشت دهان و دندان استفاده گردید. داده‌ها با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.

یافته‌ها: در این مطالعه، عدم پوشش هزینه‌های دندانپزشکی توسط بیمه با 7/59%، بیشترین فراوانی به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم بود.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، جامعه آماری را 325 مادر مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی تشکیل می‌دادند. جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه‌ای شامل: سن، تحصیلات، شغل و موانع دسترسی و ترس کودک از دندانپزشکی و هزینه‌های بالای خدمات دندانپزشکی به ترتیب با 2/53% و 8/49% در رتبه‌های بعدی موانع دسترسی به خدمات دندانپزشکی قرار داشتند. شغل مادر با موانع دسترسی به خدمات، ارتباط معنی‌داری نداشت؛ ولی اشتغال پدر در مشاغل دولتی به میزان 60/1 برابر، شانس موانع دسترسی به خدمات دندانپزشکی را افزایش می‌داد. همچنین نتایج نشان داد سکونت در منطقه پردیسان، شانس عدم دسترسی به خدمات دندانپزشکی را به میزان 60/3 برابر افزایش می‌دهد، از سوی دیگر، سکونت در منطقه توحید به میزان 52%، شانس دسترسی به خدمات را بهبود می‌بخشد.

نتیجه‌گیری: گسترش پوشش بیمه‌ای خدمات بهداشت دهان و دندان و افزایش مراکز دولتی ارائه خدمات دندانپزشکی می‌تواند بخش عمده‌ای از موانع دسترسی را از بین ببرد، همچنین توزیع متناسب این خدمات در مناطق مختلف شهر نیز بر دسترسی آسان و کم‌هزینه‌تر مؤثر است.

 

متن کامل [PDF 562 kb]   (1485 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1395/7/1 | پذیرش: 1395/11/9 | انتشار: 1396/4/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb