چکیده
زمینه و هدف: دسترسی کافی به خدمات بهداشت دهان و دندان در دوران کودکی میتواند از عوارض طولانیمدت مشکلات دهان و دندان در سالهای بعد زندگی بکاهد. هدف این مطالعه تعیین موانع دسترسی به خدمات بهداشت دهان و دندان کودکان، از دیدگاه مادران مراجعهکننده
به خدمات بهداشت دهان و دندان استفاده گردید. دادهها با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی و آزمون رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه، عدم پوشش هزینههای دندانپزشکی توسط بیمه با 7/59%، بیشترین فراوانی به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، جامعه آماری را 325 مادر مراجعهکننده به مراکز بهداشتی تشکیل میدادند. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامهای شامل: سن، تحصیلات، شغل و موانع دسترسی و ترس کودک از دندانپزشکی و هزینههای بالای خدمات دندانپزشکی به ترتیب با 2/53% و 8/49% در رتبههای بعدی موانع دسترسی به خدمات دندانپزشکی قرار داشتند. شغل مادر با موانع دسترسی به خدمات، ارتباط معنیداری نداشت؛ ولی اشتغال پدر در مشاغل دولتی به میزان 60/1 برابر، شانس موانع دسترسی به خدمات دندانپزشکی را افزایش میداد. همچنین نتایج نشان داد سکونت در منطقه پردیسان، شانس عدم دسترسی به خدمات دندانپزشکی را به میزان 60/3 برابر افزایش میدهد، از سوی دیگر، سکونت در منطقه توحید به میزان 52%، شانس دسترسی به خدمات را بهبود میبخشد.
نتیجهگیری: گسترش پوشش بیمهای خدمات بهداشت دهان و دندان و افزایش مراکز دولتی ارائه خدمات دندانپزشکی میتواند بخش عمدهای از موانع دسترسی را از بین ببرد، همچنین توزیع متناسب این خدمات در مناطق مختلف شهر نیز بر دسترسی آسان و کمهزینهتر مؤثر است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |