[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 6 - ( شهریور 1397 ) ::
جلد 12 شماره 6 صفحات 47-39 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مهاری عصاره‌های آبی و الکلی گیاه درمنه دشتی بر رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس: یک مطالعه درون‌آزمایشگاهی
علی اعظم طاهری1 ، عیسی غلامپور عزیزی1 ، مسعود هاشمی کروئی1 ، لیلا فرهادی2 ، کارو ثروت یاری2 ، سمانه روحی 3
1- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران.
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
3- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، roohi.samaneh@yahoo.com
چکیده:   (5141 مشاهده)
زمینه و هدف: کاندیدا آلبیکنس به‌عنوان یک بیماریزای فرصت‌طلب می‌تواند طیف گسترده‌ای از عفونت‌های جلدی و مخاطی را ایجاد کند. درمان‌های آنتی‌بیوتیکی برای این قارچ دارای اثرات جانبی متعددی بوده که مقاومت‌های دارویی را موجب می‌شوند. در این مطالعه اثر مهاری رشد درمنه دشتی بر رشد کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، از گیاه درمنه دشتی به روش پرکولاسیون، عصاره‌های آبی و الکلی تهیه گردید. روش انتشار از دیسک، حداقل غلظت بازدارندگی از رشد و حداقل غلظت‌کشندگی قارچ جهت ارزیابی اثرات ضد‌قارچی این عصاره‌ها بر کاندیدا آلبیکنس در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: کاندیدا آلبیکنس در روش انتشار از دیسک، به عصاره‌های هیدروالکلی مقاوم بود و اطراف دیسک‌های حاوی عصاره‌ها رشد کرد. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد عصاره آبی، اتانولی و متانولی به ترتیب 6250، 3125 و 6250 میکروگرم برمیلی‌لیتر و حداقل غلظت ‌کشندگی این سه عصاره به ترتیب 12500، 6250 و 12500 میکروگرم برمیلی‌لیتر به دست آمد. در روش تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و غلظت کشندگی، عصاره اتانولی اثر ضد‌قارچی بیشتری داشت.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج این مطالعه، عصاره‌های مختلف درمنه دشتی بر رشد کاندیدا آلبیکنس اثر داشته و از رشد آن جلوگیری می‌کنند؛ بنابراین، آزمایش‌های بیشتر جهت بررسی ترکیبات این گیاه و استفاده گسترده‌تر در حیطه‌های انسانی ضروری است.

 
واژه‌های کلیدی: عصاره‌های آبی و الکلی، درمنه، کاندیدا آلبیکنس، تکنیک محیط آزمایشگاهی.
متن کامل [PDF 684 kb]   (1119 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1446 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1396/5/13 | پذیرش: 1396/8/6 | انتشار: 1397/5/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri A A, Gholampourazizi I, Hashemi Karoui M, Farhadi L, Servatyari K, Rouhi S. Inhibitory Effect of Aquatic and Alcoholic Extracts of Artemisia sieberi on Growth of Candida Albicans: An In Vitro Study . Qom Univ Med Sci J 2018; 12 (6) :39-47
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1769-fa.html

طاهری علی اعظم، غلامپور عزیزی عیسی، هاشمی کروئی مسعود، فرهادی لیلا، ثروت یاری کارو، روحی سمانه. تأثیر مهاری عصاره‌های آبی و الکلی گیاه درمنه دشتی بر رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس: یک مطالعه درون‌آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم 1397; 12 (6) :47-39

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1769-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 6 - ( شهریور 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم Qom University of Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4547