ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و آنتیکوئرم سنسینگ گالهای مازوج و قلقاف درخت بلوط بر روی سودوموناس آئروژینوزا
|
شیده فاتحی1 ، مریم محمدی سیچانی 2، مجید توکلی3  |
1- گروه میکروبشناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی 2- گروه میکروبشناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی ، mohamadi_m@iaufala.ac.ir 3- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان |
|
چکیده: (5635 مشاهده) |
زمینه و هدف: عفونتهای ایجادشده بهوسیله سویههای سودوموناس آئروژینوزای مقاوم، در بیشتر موارد منشأ بیمارستانی دارند که شیوع آن در بسیاری از کشورهای جهان در حال افزایش است؛ از اینرو تلاشهای بسیاری جهت یافتن ترکیبات فعال گیاهی جدید به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتیبیوتیکها صورت گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی ترکیبات فعال و فعالیت ضدباکتریایی و بیوفیلمی عصاره آبی و متانولی گال قلقاف و مازو بر روی سودوموناس آئروژینوزا انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا و تعدادی سویه بالینی انجام گرفت. عصاره متانولی و آبی گال قلقاف و مازو به روش سوکسله تهیه شد. فعالیت ضدمیکروبی عصارهها به روش انتشار در چاهک، کمترین غلظت بازدارندگی (MIC) به روش میکرودایلوشن، همچنین اثر آنتیکوئرم سنسینگ عصاره آبی و متانولی گال قلقاف و مازو بر فعالیت ضدبیوفیلمی سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید.
یافتهها: عصارههای متانولی و آبی گال مازو و قلقاف، خاصیت ضدباکتریایی برعلیه سودوموناس آئروژینوزا از خود نشان دادند. حداقل غلظت مهارکننده عصارهها بین 25- 25/6 میلیگرم برمیلیمتر به دست آمد. عصارههای گال مازو در غلظتهای بالاتر از 25/6 میلیگرم برمیلیمتر، مانع از تشکیل بیوفیلم سودوموناس آئروژینوزاگردید.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد عصارههای گال مازو، اثر ضدباکتریایی مناسبی علیه باکتریهای مورد بررسی دارند. همچنین عصاره متانولی نسبت به عصاره آبی دارای اثر ضدباکتریایی بیشتری بود؛ از اینرو پیشنهاد میگردد در زمینه شناسایی مواد ضدمیکروبی آن در درمان بیماریها بهعنوان جایگزینی مناسب برای آنتیبیوتیکها، تحقیقات گستردهتری صورت گیرد. |
|
واژههای کلیدی: عصاره گیاهی، گال مازو، گال قلقاف، ترکیبات فعال، فعالیت ضدباکتریایی، عوامل ضدعفونی، سودوموناس آئروژینوز |
|
متن کامل [PDF 1125 kb]
(1014 دریافت)
| | متن کامل (HTML) (1070 مشاهده)
|
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1396/10/26 | پذیرش: 1397/5/27 | انتشار: 1397/9/24
|
|
|
|