دوره 13، شماره 8 - ( آبان 1398 )                   جلد 13 شماره 8 صفحات 25-14 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarezadeh M, Saedisomeolia A, Hosseini B, Emami M R. The effect of Punica Granatum (Pomegranate) extract on inflammatory biomarkers, lipid profile and glycemic indices in patients with overweight and obesity: A randomized placebo-controlled clinical trial. Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (8) :14-25
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2543-fa.html
زارع زاده میثم، ساعدی ومعه علیا احمد، حسینی بنفشه، امامی محمدرضا. تأثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخص‌های التهابی، چربی‌های خون و شاخص‌های گلایسمی در افراد دارای اضافه‌وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (8) :14-25

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2543-fa.html


1- گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، a_saedi@tums.ac.ir
3- گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (6166 مشاهده)
زمینه و هدف: در مطالعات مختلف، اثرات متعدد آنتی‌اکسیدانی عصاره انار گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر 30 روزه مکمل خوراکی عصاره انار بر روی شاخص‌های التهابی، چربی‌های خون و شاخص‌های گلایسمی در افراد دارای اضافه‌وزن و چاق انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تصادفی دو سوکور و کنترل‌شده با دارونما، 48 شرکت‌کننده چاق و دارای اضافه‌وزن به‌طور تصادفی (جهت دریافت 1000 میلی‌گرم عصاره انار یا پلاسبو به مدت 30 روز) از بین افراد بزرگسال (سن 60-30 سال) با شاخص توده‌بدنی 40-25 طی یک فراخوان انتخاب شدند. در شروع مطالعه و پس از 30 روز درمان، شاخص‌های تن‌سنجی شامل: دریافت غذا، غلظت پلاسمایی مالون‌دی‌آلدئید (MDA)، اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا (hs-CRP) و سطح لیپید، گلوکز و انسولین سرم بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی‌تست مستقل و وابسته آنالیز شدند.
یافته‌ها: در این مطالعه، 30 روز مکمل یاری با عصاره انار باعث کاهش معنی‌داری در میزان سرمی گلوکز، انسولین، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDLMDA،IL-6 و hs-CRP  شد. همچنین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، به‌طور معنی‌داری پس از مکمل یاری با عصاره انار در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت.
نتیجه‌گیری: مکمل یاری با عصاره انار می‌تواند با کاهش دادن التهاب سیستمیک و کاهش چربی‌های خون، در کاهش عوارض مرتبط با چاقی و اضافه‌وزن مؤثر باشد؛ بنابراین انجام کارآزمایی‌های بالینی با حجم نمونه بالاتر جهت اثبات این اثرات ضروری به‌نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 1171 kb]   (1149 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1398/4/20 | پذیرش: 1398/5/15 | انتشار: 1398/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb