زمینه و هدف: بیماریهای قلبی - عروقی یکی از علل عمده مرگ و میر در زنان و مردان سراسر جهان به شمار میآید، درحالیکه این بیماریها با اتخاذ تدابیر لازم، تا حد زیادی قابلپیشگیری میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیشبینیکنندههای رفتار پیشگیرانه از بیماریهای قلبی - عروقی، براساس مدل اعتقاد بهداشتی در زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی 204 زن مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم در سال 1393 انجام شد. نمونهگیری به روش خوشهای بود و دادهها بهوسیله پرسشنامه مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی جمعآوری شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمونهای آماری همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یکطرفه، تی مستقل و رگرسیون خطی صورت گرفت. سطح معنیداری، 05/0 درنظر گرفته شد.
یافتهها: در این مطالعه، از میان سازههای الگوی اعتقاد بهداشتی؛ حساسیت درکشده (005/0=p)، شدت درکشده (042/0=p) و خودکارآمدی (003/0=p)؛ 20% تغییرات رفتار پیشگیرانه از بیماریهای قلبی - عروقی در زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم پیشبینی شد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، جهت طراحی برنامههای پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی، در نظر گرفتن نقش ادراکاتی از جمله حساسیت درکشده، شدت درکشده و خودکارآمدی، احتمال موفقیت مداخلات را افزایش میدهد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |