زمینه و هدف: تخممرغ بهصورت مستقیم در سلامت تغذیهای خانواده تأثیر میگذارد. مهمترین آلودگیهای این محصول، حضور باکتریهای پاتوژن میباشد. این تحقیق با هدف ارزیابی میزان مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریهای سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس انجام شد.
روش بررسی: پس از انجام مراحل کشت و جداسازی، باکتریهای استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا از پوسته و محتویات تخممرغ جدا شدند. سپس تعیین میزان مقاومت آنتیبیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه، 22% از نمونههای سطح تخممرغها به استافیلوکوک اورئوس، 4% به اشرشیاکلی و 5% به سالمونلا آلوده بودند، همچنین 2% از نمونههای محتویات به استافیلوکوک اورئوس، 1% به اشرشیاکلی و 1% به سالمونلا آلوده بود.
در بررسی الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریهای جداشده از محتویات، بیشترین میزان مقاومت استافیلوکوک اورئوس به آمپیسیلین، جنتامایسین و در باکتری اشرشیاکلی به آمپیسیلین، کلیندامایسین و پنیسیلین بود. باکتری سالمونلا بهطورکامل در برابر تمامیآنتیبیوتیکهای مورد استفاده مقاومت نشان داد. در بررسی الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریهای جداشده از سطح، در باکتری استافیلوکوک اورئوس، بیشترین مقاومت به کلیندامایسین و پنیسیلین و در اشرشیاکلی به آمپیسیلین، سفوتاکسیم و پیپراسیلین بود. باکتری سالمونلا، میانگین مقاومتی بسیار بالایی نسبت به تمامیدیسکهای مورد استفاده نشان داد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد عدم توجه به نکات لازم در هنگام نگهداری و مصرف تخممرغ میتواند منجر به انتقال باکتریهای پاتوژن گردد. همچنین با توجه به مقاومت بالای آنتیبیوتیکی باکتریهای جداشده میبایست از مصرف بیرویه و ناآگاهانه آنتیبیوتیک در جیره غذایی مرغها که میتواند منجر به ایجاد مقاومت آنتیبیوتیکی گردد، جلوگیری به عمل آید.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |