دوره 9، شماره 11 - ( بهمن 1394 )                   جلد 9 شماره 11 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri A, Ojifard A, Jalalinezhad S, Behnam M. A Study of Antioxidant Properties of Two Types of Protein Hydrolysate Produced by Oyster . Qom Univ Med Sci J 2016; 9 (11) :60-68
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-298-fa.html
طاهری علی، اوجی‌فرد امین، جلالی‌نژاد سمیرا، مظفری بهنام (ع). بررسی خصوصیت آنتی‌اکسیدانی دو نوع پروتئین آبکافت حاصل از صدف اویستر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1394; 9 (11) :60-68

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-298-fa.html


1- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ، taheri@cmu.ac.ir
2- دانشگاه خلیج فارس بوشهر
3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده:   (6260 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه، استرس اکسیداتیو که منجر به تغییر کیفیت ماده غذایی و بروز بیماری‌های مختلف مانند سرطان یا گستره‌ای از بیماری‌های دیگر در بدن انسان می‌شود مورد توجه است. در این مطالعه خواص آنتی‌اکسیدانی و پروفیل اسیدآمینه محصولات تولیدی بررسی شد.

روش بررسی: در این مطالعه، پروتئین آبکافت صدف اویستر(Saccostrea cucullata) با استفاده از آنزیم‌های پاپائین و تریپسین تولید شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی محصول با آزمون‌های فعالیت مهار رادیکال آزاد (DPPH)، فعالیت کلاته‌کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن در دو غلظت 5/0 و 1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر پروتئین بررسی گردید. همچنین ترکیب اسیدآمینه محصولات با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع فاز بالا، سنجش و شاخص شیمیایی محاسبه شد.

یافته‌ها: بالاترین میزان فعالیت مهار رادیکال DPPH، فعالیت کلاته‌کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن برای محصول پاپایین به ترتیب 31/0±66/67%، 12/0±34/88% و 12/0±99/0 و برای محصول آنزیم تریپسین به ترتیب 22/0±17/52%، 09/0±11/77 % و 02/0±65/0برآورد شد. بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی در 1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر دیده شد (05/0>p). بیشترین میزان اسیدهای آمینه ضروری شامل: هیستیدین، لیزین، لوسین و متیونین بود. شاخص شیمیایی برای اسیدهای آمینه هیستیدین، لیزین و متیونین، بالاتر از 1 و بقیه اسیدهای آمینه ضروری، کمتر از یک تعیین گردید.

نتیجه‌گیری: پروتئین آبکافت تولیدشده از صدف اویستر با آنزیم پاپائین، سپس تریپسین، قدرت آنتی‌اکسیدانی خوبی نشان می‌دهد که ترکیب اسیدهای آمینه آبگریز مناسب در این مسئله دخیل است. محصولات تولیدی در صورت کارآزمایی بالینی می‌تواند جهت صادرات دارویی    به کار رود.

متن کامل [PDF 572 kb]   (1868 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: 1394/12/2 | پذیرش: 1394/12/2 | انتشار: 1394/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb