دوره 16، شماره 12 - ( اسفند 1401 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 979-968 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
2- گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
3- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
4- گروه بهداشت محیط، مرکز بهداشت ملارد، دانشگاه علوم پزشکی ایران،تهران، ایران.
5- گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران. ، ahm418rahbar@yahoo.com
چکیده:   (676 مشاهده)
زمینه و هدف: ازدواج و تشکیل خانواده یکی از عوامل مؤثر در بهداشت روان و شیوه زندگی و کاهش نابسامانی‌های فردی و اجتماعی است. این مطالعه با هدف اولویت‌بخشی ملاک‌های همسرگزینی از دیدگاه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی قم در سال 1396 انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی‌تحلیلی و به‌صورت مقطعی در سال 1396 در دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شده است. جامعه آماری دانشجویان دختر و تعداد 373 نمونه به‌روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش‌نامه استاندارد اولویت‌بخشی ملاک‌های همسرگزینی با 22 گویه بود که روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی تأیید شده بود. داده‌ها با نسخه 20 نرم‌افزار آماری SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های فریدمن، کای‌ اسکوئر، تی‌تست و تحلیل واریانس یک‌طرفه تحلیل شدند.
یافته‌ها: سن شرکت‌کنندگان بین 38-18 سال و ترم تحصیلی آن‌ها بین 15-1بوده است. نتایج آزمون فریدمن نشان داد تفاوت‌های بین میانگین رتبه‌های متغیرهای مستقل، معنا‌دار می‌باشد. برخوردار بودن از سلامت روانی در اولویت اول و برخورداری همسر از قومیت یکسان در اولویت آخر قرار می‌گیرد. بین متغیر سن و میزان اهمیت اولویت‌های انتخاب همسر همبستگی غیرمستقیم و معناداری وجود دارد (0/001>P). همچنین بین مقاطع تحصیلی کاردانی با کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری عمومی با میزان اهمیت ملاک‌های انتخاب همسر تفاوت معناداری وجود دارد (0/001>P).
نتیجه‌گیری: انتخاب همسر براساس معیارهای صحیح از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر ازدواج موفق می‌باشد؛ به‌منظور حفظ و ارتقا سلامت دانشجویان به ‌نظر می‌رسد دانشجویان لازم است به سلامت روان و حس مسئولیت‌پذیری و عفت و پاکدامنی در انتخاب همسر نسبت به سایر موارد اهمیت بیشتری بدهند.
واژه‌های کلیدی: همسران، ازدواج، دانشجویان
متن کامل [PDF 5249 kb]   (464 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (281 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1400/9/24 | پذیرش: 1401/11/3 | انتشار: 1401/12/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.