جلد 19 -                   جلد 19 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.USWR.REC.1400.072


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayadnasiri M, Torabian M, Deilami M, Boshkare F, Torabian H. Avaluating the prevalence of seizures and epilepsy and the factors affecting it in different age groups with psychiatric disorders admitted to Razi psychiatric Hospital. Qom Univ Med Sci J 2025; 19
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3866-fa.html
صیادنصیری محمد، ترابیان مریم، دیلمی مرتضی، بشکار فاطمه، ترابیان حمید. بررسی میزان ابتلا به تشنج و صرع و عوامل موثر بر آن در گروه‌های سنی مختلف مبتلا به اختلال روانپزشکی بستری در بیمارستان روانپزشکی رازی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1404; 19 ()

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3866-fa.html


1- استادیار گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، تهران، ایران
2- واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان توانبخشی رفیده، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، تهران، ایران ، mtorabian2016@gmail.com
3- دانشگاه علوم توانبخشی و یلامت اجتماعی، تهران، تهران، ایران
4- گروه مشاوره دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی تهران-ایران
5- استادیار،دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (231 مشاهده)
زمینه: افزایش سن به گونه‏ ای می ‏تواند میزان ابتلا به تشنج و صرع در افراد را تحت تاثیر قرار دهد که متاثر از عوامل مختلفی مانند افزایش سن، وضعیت تحصیلات و ابتلا به بیماری‏های روانی است.
هدف: از این رو با توجه به نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه، هدف از مطالعه ‏ی حاضر بررسی میزان ابتلا به تشنج و صرع در گروه‏های سنی مختلف و مقایسه با یکدیگر و بررسی عوامل موثر بر آن می‏ باشد.
روش‌ها: مطالعه‏ ی حاضر یک تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی تحلیلی است و جامعه ‏ی آماری به روش هدفمند شامل ۳۰۰ نفر از بیماران بستری در بیمارستان روانپزشکی رازی شهر تهران در سال ۱۴۰۱در تمامی گروه‏های سنی بود و در پایان نیز داده‏ها توسط آزمون همبستگی اسپیرمن نیز محاسبه شدند و با استفاده از آزمون رگرسیون لاجستیک چندگانه، عوامل موثر بر میزان ابتلا به تشنج و صرع نیز بررسی شد.
یافته‌ها: تحلیل‏ها نشان دادند بین میزان ابتلا به صرع و تشنج با افزایش سن رابطه ‏ی معناداری وجود داشته و میزان ابتلا به صرع و تشنج در بین بیماران سالمند بیشتر از دیگر گروه‏های سنی می ‏باشد(p<0.05) و این همبستگی به دلیل عوامل مختلفی مانند بیسواد(OR= 1.5) ، مرد بودن (OR=1.2)  و ابتلا به بیماری افسردگی در سالمندی (OR=3.3) می‏ باشد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده مردان سالمند بیشتر از زنان سالمند، مبتلا به تشنج و صرع شده و عوامل مختلفی مانند بیسوادی و ابتلا به بیماری‏های روانی مانند افسردگی میزان ابتلا به تشنج و صرع را در سالمندان بیشتر خواهد کرد که نیازمند توجه‏ ی بیشتر به وضعیت روانی سالمندان است.
متن کامل [PDF 3339 kb]   (51 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی اعصاب
دریافت: 1402/8/28 | پذیرش: 1403/4/10 | انتشار: 1403/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb