دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1388 1388 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 31-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabasi Z, Abedzadeh M, Yousefi M. Influence of Closure & Non-Closure of the Visceral and Parietal Peritoneum on Post Cesarean Morbidity. Qom Univ Med Sci J 2009; 3 (4) :27-31
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-605-fa.html
طبسی زهره، عابدزاده معصومه، یوسفی مریم. تأثیر ترمیم یا عدم ترمیم لایه‌های پریتوئن احشایی و جداری بر عوارض پس از سزارین . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1388; 3 (4) :27-31

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-605-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
2- دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، abedzadeh@kaums.ac.ir
چکیده:   (6792 مشاهده)

زمینه و هدف: یکی از مهم‌ترین مسائل در افزایش و ارتقای سلامت مادران و نوزادان، کاهش عوارض پس از سزارین می‌باشد. این تحقیق با هدف تأثیر دو روش ترمیم لایه‌های پریتوئن احشایی و جداری و عدم ترمیم این لایه‌ها بر میزان عوارض پس از عمل در مادران سزارین شده، در زایشگاه شبیه‌خوانی کاشان انجام گردید.

روش بررسی: این مطالعه با روش کارآزمایی بالینی- تصادفی یک سوکور بر روی 100 زن که تحت سزارین اورژانس یا انتخابی قرار گرفته بودند، انجام شد. زنان با عمل سزارین قبلی و یا هرگونه سابقه‌ی جراحی شکمی، بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون و پارگی طولانی‌مدت کیسه‌ی آب و خونریزی قبل از عمل، از مطالعه حذف گردیدند. سپس نمونه‌ها به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، در یک گروه ترمیم هر دو لایه پریتوئن صورت گرفت و در گروه دیگر ترمیم لایه‌ها انجام نشد. در ادامه، عوارض پس از عمل شامل تب، خونریزی، شدت درد پس از عمل و میزان مصرف مسکن‌ها و مدت زمان عمل جراحی بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی و کای دو تجزیه و تحلیل شدند و 05/0P< سطح معنی‌دار اختلاف‌ها تلقی شد.

یافته‌ها: در این پژوهش بین دو گروه از نظر سن، علت سزارین، سن حاملگی و تعداد بارداری تفاوت معنی‌دار آماری وجود نداشت، و از نظر میزان تب و خونریزی اختلافی مشاهده نگردید، اما از نظر شدت درد پس از جراحی (0003/0=P) و میزان مصرف مسکن‌ها (0003/0=P) و مدت زمان عمل (004/0=P) در دو گروه اختلاف معنی‌دار آماری دیده شد. در گروهی که ترمیم لایه‌ها صورت نگرفته بود، میزان مصرف مسکن و شدت درد و مدت زمان عمل جراحی کمتر مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که عدم ترمیم لایه‌های پریتوئن به عنوان یک تکنیک کوتاه‌ و آسان‌، تأثیری در افزایش عوارض پس از سزارین ندارد. لذا جهت افزایش سریع‌ سلامت مادران و شیردهی زودتر نوزادان، عدم ترمیم لایه‌های پریتوئن توصیه می‌‌گردد. 

متن کامل [PDF 1015 kb]   (1068 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/19 | پذیرش: 1395/1/19 | انتشار: 1395/1/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb