دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1388 1388 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 40-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niknejad H, Peirovi H, Jamber Nooshin B, Ahmadiani A, Ghanavi J, Jorjani M. Induced in Vitro Differentiation of β-Tubulin III Expressed Cells from Human Amniotic Epithelial Cells. Qom Univ Med Sci J 2009; 3 (2) :31-40
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-614-fa.html
نیک‌نژاد حسن، پیروی حبیب‌الله، جامبر نوشین بهرام، احمدیانی ابوالحسن، غنوی جلال، جرجانی معصومه. تمایز سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی به سلول‌های حاوی β-tubulin III و بررسی اثر فاکتورهای رشد بر آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1388; 3 (2) :31-40

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-614-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، niknejad@sbmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (5299 مشاهده)

زمینه و هدف: در تمایز سلول‌های بنیادی جنینی به سلول‌های عصبی فاکتورهای رشد متعددی به کار برده شده است. بسیاری از خصوصیات سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی مشابه سلول‌های بنیادی جنینی می‌باشد، بنابراین در صورتی‌که فاکتورهای رشد مذکور دارای اثر مشابهی بر تمایز سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی به سلول‌های عصبی باشند، می‌توان از آن‌ها به عنوان یک جایگزین برای سلول‌های بنیادی جنینی استفاده نمود. این مطالعه با هدف تعیین تمایز سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی به سلول‌های حاوی β-tubulin III و بررسی اثر فاکتورهای رشد بر آن انجام گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه، تمایز سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی به سلول‌های عصبی با استفاده از فاکتورهای رشد رتینوئیک اسید (RA) و bFGF بررسی گردید، و نشـان‌گر β-tubulin III با روش ایمونوسیتـوشیـمی مورد ارزیابی قرار گرفت. هم‌چنیـن اثر مهار سیگنـالینگ Bone Morphogenetic Protein (BMP) توسط Noggin بر میزان تمایز سلول‌های عصبی از سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی بررسی شد. به همین منظور، سلول‌های اپی‌تلیال آمنیون انسانی از پرده آمنیون جداسازی و به مدت 5 روز در پتری دیش‌های باکتریال رشد داده شد، تا به هم بچسبند، سپس سلول‌های به هم چسبیده از هم جدا شده و به دیش‌های کشت سلول (Adherent Culture Dish) منتقل گردید و به مدت 7 روز در معرض Noggin و bFGF قرار گرفتند. در نیمی از محیط‌های کشت bFGF حذف و RA به آن‌ها اضافه شده و کشت‌ها به مدت 21 روز نگهداری شدند. برای مقایسه بین گروه‌ها از آزمون ANOVA استفاده شد (Tukey Post-Test) و تفاوت‌هایی که مقادیر کمتر از 05/0 داشتند، معنی‌دار تلقی گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که در همه محیط‌های کشت که به همراه Noggin بودند، سطوح بالاتری از β-tubulin III در مقایسه با محیط‌های کشت‌ فاقد آن بیان شد. ترکیب bFGF و RA بالاترین سطوح β-tubulin III را هم در کشت‌های حاوی Noggin و هم فاقد Noggin نشان داد. قطع (Withdrawal) bFGF نه تنها بروز β-tubulin III را افزایش نداد؛ بلکه حفظ آن باعث افزایش β-tubulin III گردید.

نتیجه‌گیری: سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی توانایی تمایز به سلول‌‌های عصبی را دارند و این توانایی تحت تأثیر فاکتور‌های Noggin ،bFGF ،RA قرار می‌گیرد.

متن کامل [PDF 630 kb]   (1255 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/20 | پذیرش: 1395/1/20 | انتشار: 1395/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb