زمینه و هدف: یائسگی و چگونگی تجربه زنان از این دوره انتقالی، با هنجارهای فرهنگی، عوامل اجتماعی و دانش فرد مرتبط است. تصور زنان از یائسگی، بر روی پیگیریها و مراقبت از خود در این دوران تأثیر فراوان میگذارد. یکی از این مراقبتها، بررسی مسائل جنسی آنها میباشد، که اکثر اوقات نادیده گرفته میشود. هدف از این مطالعه پدیدهشناسی اکتشاف پیچیدگیهای تجربه یائسگی در زنان ایرانی است.
روش بررسی: در این مطالعه 14 زن یائسه درباره تجربه بالینیشان مورد مصاحبه قرار گرفتند. دادههای به دست آمده از این مصاحبه به صورت مکتوب و با استفاده از روش پدیدهشناسی ون منن تجزیه و تحلیل گردید.
یافتهها: یکی از مهمترین تجربه بالینی زنان از یائسگی که در این مطالعه مشاهده گردید، مضمون شروع مرحله جدیدی بود که به گفتهی خودشان در شیوه زندگی آنها نسبت به قبل احساس میشد و در رأس آن تغییرات شروع چالشهای جنسی قرار میگرفت که برای ایشان مهم به نظر میرسید. زیرمضمونهای حاصل از آن شامل کتمان، کاهش میل جنسی، پاشیدگی بنیان خانواده و پایان زنانگی بود.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش باورهای زنان یائسه را از زندگی جنسی ارایه میکند، که میتوان از آن به عنوان پایهای برای آموزش و راهکاری جهت بهبود کیفیت زندگی آنها استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |