دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1390 1390 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 63-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidari A, Mokhtarian Daloie H, Ghahremani M, Basirat Moghaddam M, Moslem A, Sarshr N, et al . Seroepidemiological Study of Toxoplasmosis among High-School Girls in Gonabad. Qom Univ Med Sci J 2011; 5 (3) :57-63
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-82-fa.html
حیدری اعظم، مختاریان دلویی حسین، قهرمانی محمد، بصیرت مقدم مهدی، مسلم علیرضا، سرشار نرگس، و همکاران.. سرواپیدمیولوژی توکسوپلاسموز در دختران دبیرستان‌های گناباد. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1390; 5 (3) :57-63

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-82-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد
2- دانشگاه علوم پزشکی گناباد
3- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (5318 مشاهده)

زمینه و هدف: توکسوپلاسموز یکی از بیماری‌های مشترک با شیوع بالا در دنیا می‌باشد. این بیماری در اغلب موارد بدون علامت است. در جمعیت‌های در معرض خطر جهت پیشگیری از شیوع بیماری، انجام تست غربالگری توصیه می‌گردد. با توجه به شیوع قابل ملاحظه توکسوپلاسموز در ایران، بررسی سرواپیدمیولوژی زنان در سنین باروری جهت اطلاع از جمعیت دختران غیرایمن، ضروری به‌نظر می‌رسد. مطالعه حاضر به‌منظور تعیین شیوع آنتی‌بادی‌های IgG, IgM ضد توکسوپلاسما و عوامل مستعد‌کننده ابتلا به عفونت در دختران دبیرستان‌های گناباد صورت گرفت. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، پس از اخذ رضایت‌نامه و تکمیل پرسشنامه (مشخصات اپیدمیولوژیک)، تعداد 240 نمونه خون گرفته‌شده از دختران دبیرستان شهرستان گناباد که به روش خوشه‌ای، تصادفی انتخاب شده بودند، جهت ارزیابی آنتی‌بادی‌های اختصاصی IgG، IgM ضد توکسوپلاسما گوندی به روش الیزا بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون آماری کای‌دو تجزیه و تحلیل شدند و 05/0p< معنی‌دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: از مجموع 240 نفر، 35 مورد (6/14%) دارای آنتی‌بادی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی بودند. هیچ‌کدام از نمونه‌ها پادتن IgM را نشان ندادند. همچنین ارتباط معنی‌داری بین مصرف گوشت نیم‌پز (01/0p=) و سبزیجات خام (03/0=p) با مثبت شدن IgG ضد توکسوپلاسما وجود داشت. بین سایر متغیرها و موارد مثبت ارتباط معنی‌داری دیده نشد. نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، پختن کامل گوشت و سبزیجات جهت جلوگیری از ابتلا به عفونت ضروری است.

متن کامل [PDF 107 kb]   (1094 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb