دوره 10، شماره 3 - ( خرداد 1395 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 63-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golestanbagh N, Amani R, Neamatpour S, Hossein Haghighizadeh M. Investigation of Correlation between Personality Traits and Dietary Habits in Female Students. Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (3) :55-63
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-847-fa.html
گلستان باغ نجمه، امانی رضا، نعمت‌پور سرور، حقیقی‌زاده محمدحسین. بررسی همبستگی ویژگی‌های شخصیتی با عادت‌های غذایی در دانشجویان دختر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (3) :55-63

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-847-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.
2- مؤسسه تحقیقات سلامت، مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران. ، amani-r@ajums.ac.ir
3- گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.
4- گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.
چکیده:   (7102 مشاهده)

زمینه و هدف: تغذیه صحیح در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و ارتقای سلامتی، نقش به‌سزایی دارد. عوامل روان‌شناختی نیز نقش مهمی‌ در شکل‌گیری انتخاب‌ها و در نتیجه عادت‌های غذایی دارند، و شخصیت به‌عنوان یک عامل کلیدی در این زمینه مطرح است. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی ویژگی‌های شخصیتی با عادت‌های غذایی در دانشجویان دختر انجام شد.

روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی از نوع همبستگی بر روی 224 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز (سال 1393-1392) در بازه سنی 30-18 سال انجام شد. ویژگی‌های شخصیتی (روان‌رنجورخویی، برونگرایی، انعطاف‌پذیری، توافق‌پذیری، باوجدان‌بودن( با استفاده از پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو(NEO)  و عادت‌های غذایی به‌وسیله پرسشنامه عادات غذایی شامل 20 سؤال مرتبط ارزیابی شد. داده‌ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/p< در نظر گرفته شد.

یافتهها: در این مطالعه روان‌رنجورخویی و انعطاف‌پذیری بالا با امتیاز پایین عادت‌های غذایی، همبستگی داشت (01/0>p). سطوح بالاتر ویژگی باوجدان‌بودن با امتیاز بالای عادات غذایی، همبستگی نشان داد (01/0>p). براساس تحلیل رگرسیون، با استفاده از ویژگی‌های شخصیتی، امتیاز عادت‌های غذایی قابل‌پیش‌بینی بود (01/0>p).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ویژگی‌های شخصیتی روان‌رنجورخویی و انعطاف‌پذیری با عادات غذایی ناسالم و باوجدان‌بودن با عادات غذایی سالم، همبستگی دارد. بنابراین، آموزش‌های تغذیه‌ای مناسب براساس ویژگی‌های شخصیتی دانشجویان، به‌منظور اصلاح الگوهای غذایی و پیشگیری از بیماری‌های مزمن در آنان توصیه می‌گردد.

متن کامل [PDF 797 kb]   (2409 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/2/28 | پذیرش: 1395/2/28 | انتشار: 1395/2/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb