دوره 10، شماره 3 - ( خرداد 1395 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 69-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ziasheikholeslami N, Razavian F, Vafaei K, Esmkhani S. Evaluation of the Level of Hand Hygiene in Intensive Care Unit personnel of Kamkar Education, Research and Treatment Center of Qom in 2014, Iran. Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (3) :64-69
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-849-fa.html
ضیاءشیخ‌الاسلامی نازنین، رضویان فائزه، وفائی کیانا، اسم‌خانی سعیده. بررسی میزان رعایت بهداشت دست کارکنان بخش مراقبت‌های ویژه مرکز آموزشی، پژوهشی درمانی کامکار قم در سال 1393. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (3) :64-69

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-849-fa.html


1- مرکز آموزشی، پژوهشی درمانی کامکار - عرب‌نیا، دانشگاه علوم پزشکی قم، ایران.
2- مرکز آموزشی، پژوهشی درمانی کامکار - عرب‌نیا، دانشگاه علوم پزشکی قم، ایران. ، ariya.persian@yahoo.com
چکیده:   (6835 مشاهده)

زمینه و هدف: رعایت بهداشت دست توسط کارکنان یکی از راههای مهم کنترل عفونت بیمارستانی است. وجود یک روش یکسان برای اندازه‌گیری میزان رعایت بهداشت دست در بیمارستان‌ها در پیشگیری از عفونت می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد. در این مطالعه میزان رعایت بهداشت دست توسط کارکنان بخش ICU بیمارستان کامکار بررسی گردید.

روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی – مقطعی بر روی تمامی کارکنان بخش ICU مرکز آموزشی، پژوهشی درمانی کامکار قم در سال 1393 انجام شد. جهت جمع‌آوری اطلاعات از چک‌لیست ارسالی وزارت بهداشت (توصیه‌شده از سوی سازمان بهداشت جهانی) استفاده گردید.

یافته‌ها: در این مطالعه میانگین رعایت بهداشت دست در ICU، 5/44% بود و پرستاران بیشترین درصد را به خود اختصاص دادند. همچنین استفاده از محلول الکلی برای شستن دست، بیشتر از آب و صابون بود و بیشترین میزان رعایت بهداشت دست در موقعیت بعد از مواجهه با خون و مایعات بدن بیمار گزارش شد. کمترین میزان رعایت نیز مربوط به موقعیت قبل از تماس با بیمار بود.

نتیجه‌گیری‌: با توجه به نتایج این مطالعه، لازم است آموزش بیشتری در زمینه بهبود رعایت بهداشت دست صورت گیرد و تمهیداتی نیز برای جلوگیری از کار زیاد کارکنان و تعبیه تجهیزات مورد نیاز برای این رفتار بهداشتی انجام پذیرد.

متن کامل [PDF 389 kb]   (3415 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/2/28 | پذیرش: 1395/2/28 | انتشار: 1395/2/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb