دستورالعملهای داوری همتا این راهنما به منظور کمک به داوران مجله در داوری همتای مقالات در مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد. خواندن این مطلب به بیشتر سؤالات داورانپاسخ داده و تمام و کمال و با سریع ترین روش، شما را در تکمیل گزارش داوری همتا راهنمایی می کند تا اطمینان حاصل شود که مقاله مورد نظر به درستی بررسی شده و در سریع ترین زمان ممکن منتشر خواهد شد. چنانچه سؤال دیگری دارید، لطفاً آن را از طریق این لینکبرای دفتر مجله ارسال نمایید. فلسفه مجله درخصوصداوری همتا نویسندگان همواره از مدت زمان داوری و چاپ مقالاتشکایت داشته اند؛ بنابراین انتشارات دانشگاه علوم پزشکی قم تلاش بسیاری میکند تا مقالات را حتی الامکان به درستی، منصفانهو در سریعترین زمان ممکن داوری و منتشر نماید. در نتیجه، از داوران درخواست می گردد تانظرات خود را ظرف مدت ۱۴ روز کاری به دفتر مجله ارسال کنند. تمامی مقالات ارسالی به مجلات انتشارات دانشگاه علوم پزشکی قم موردداوری همتای دوسوکورقرار میگیرند. این انتشاراتمعتقد است که بکارگیری داورهای همتای ناشناس بهترین راه برای دریافت نظرات صادقانه در خصوص مقالات است، بنابراین انتشارات دانشگاه علوم پزشکی قملازم می داند که داورانمستقیماً با نویسندگان در ارتباط نباشند. داوران مقالات می بایست پیش از پذیرش و شروع داوری یک مقاله،دستورالعملهای اخلاقیCOPE برای داوران همتارا مطالعه نموده و معیارهای موجود را رعایت نمایند. فرآیند کلی چرخش یک مقاله در انتشارات دانشگاه علوم پزشکی قم، از ارسال تا انتشار را می تواند در اینجامشاهده نمایید. چرا داوری همتا مهم است؟ نظرات و توصیههای داوران همتا یک راهنمای ضروری برای آگاه کردن و اخذ تصمیم سردبیر در خصوص یک مقاله است. داوری همتا تضمین میکند که مقالات انتقاد بیطرفانه و بازخورد تخصصی دریافت نمایند، به نویسندگان این امکان را فراهم می کند تا مقالات خود را بهبود بخشند و بنابراین نتایج پژوهش ها و تحقیقات علمی با کیفیت بالا منتشر گردند. همچنین به خوانندگان کمک می کند تا به صحت علمی مقالات منتشر شدهاعتماد نمایند و در صورت دسترسی بهنظرات داوران تصمیمات آگاهانه اتخاذ کنند.
داوریهمتا داوران پس از دریافت درخواست برای داوری همتای یک مقاله، جهت جلوگیری از به تعویق انداختن فرآیند بررسی مقاله، ضروری است در خصوص پذیرش یا رد درخواست داوری در سریع ترین زمان ممکن پاسخگو باشند.همچنین داوران همتا ضمن اطلاع و دانش کافی در زمینه تعارض منافع، باید هرگونه تعارض را به دفتر انتشارات اعلام نمایند تا ارزیابی کاملی از مقاله انجام شود.
تضاد منافع داوران باید هرگونه اطلاعات راجع به هویت نویسندگان و محتوای مقاله را محرمانه نگه دارند. نظرات داوری همتا باید بدون اینکه از نوع خصومتآمیز یا ناپسند باشد، بیطرف و سازنده باشد. اطلاعات بیشتر در مورد مسائل اخلاقی داوری همتا و تضاد منافع را می توان دردستورالعمل های COPE مشاهده نمود