زمینه و هدف: رویارویی با استرس از جمله مسائلی است که با توجه به منبع استرس و میزان استرس ادراکشده فرد در دوره نوجوانی، اهمیت خاصی پیدا میکند. در این پژوهش همبستگی بین منابع استرس، استرس ادراکشده و سبکهای مقابلهای در دانشآموزان مقطع دبیرستان بررسی گردید.
روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی، از نوع همبستگی انجام شد. نمونه پژوهش شامل 575 دانشآموز دبیرستانی خانوادههای کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال تحصیلی 1394-1393 بود که با روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از مقیاس منابع استرس، مقیاس استرس ادراکشده و مقیاس سبکهای مقابله تهران استفاده گردید. دادهها با استفاده از روشهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه، 50% دانشآموزان دارای استرس ادراکشده بالاتر از نقطه برش بودند. منابع استرس دانشآموزان، استرسهای مربوط به مدرسه و بلوغ بود. بین روش مقابله مسئلهمدار با استرس ادراکشده، همبستگی مثبت و بین روش مقابلهای مسئلهمدار با استرس مرتبط به مدرسه و بلوغ، همبستگی منفی و معکوس وجود داشت. بین روش مقابلهای هیجانمحور مثبت با استرس ادراکشده، همبستگی مثبت و بین روش مقابله هیجانمحور مثبت و استرس مربوط به مدرسه، بلوغ، خانواده و همسالان، همبستگی معنیداری وجود نداشت. بین روش مقابلهای هیجانمحور منفی با استرس مربوط به مدرسه، بلوغ و همسالان، همبستگی مثبت بود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |