دوره 10، شماره 6 - ( شهریور 1395 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 31-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafiei N, Beheshti Maal K, Madani M. Isolation, Optimization, and Investigation of Production of Linoleic Acid in Aspergillus niger . Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (6) :24-31
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1090-fa.html
شفیعی نوشین، بهشتی مآل کیوان، مدنی محبوبه. جداسازی، بهینه سازی و بررسی تولید لینولنیک اسید در آسپرژیلوس نایجر . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (6) :24-31

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1090-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم‌زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (5665 مشاهده)

زمینه و هدف: میکروارگانیسم‌هایی که قابلیت تجمع لیپید به میزان بیش از 20% بیومس خود را دارند، تحت عنوان میکروارگانیسم‌های مولد چربی نامیده می‌شوند. در این تحقیق، بهینه‌سازی در تولید چربی و تولید لینولنیک اسید در آسپرژیلوس نایجر به‌عنوان قارچ رشته‌ای مولد چربی بررسی گردید.

روش بررسی: در این مطالعه ابتدا سویه‌های مختلف قارچ‌های رشته‌ای جداسازی شدند و پس از رنگ‌آمیزی جدایه‌ها به‌وسیله سودان سیاه، چربی آنها با استفاده از حلال کلروفرم/متانول استخراج گردید. سپس جدایه‌هایی‌که نسبت چربی به بیوماس خشک آنها بیش از20% بود به‌عنوان جدایه‌های مولد چربی انتخاب شدند. پس از بررسی میکروسکوپی، جدایه شناخته‌شده ازنظر تولید چربی بهینه‌سازی شد. در نهایت، مقدار لینولنیک اسید با استفاده از کروماتوگرافی گاز بررسی گردید.

یافته‌ها: ابتدا 20 سویه مختلف قارچ‌های رشته‌ای جداسازی شد. برطبق نتایج حاصل از رنگ‌آمیزی سودان سیاه، دانه‌های چربی در همه آنها مشاهده گردید. همچنین مقدار چربی تولیدشده در همه جدایه‌ها نشان داد درصد تولید چربی در جدایه‌های 4، 5 و 16 بیش از 20% است. در بررسی میکروسکوپی؛ جدایه 5، آسپرژیلوس نایجر بود. بهترین pH، دما، زمان و منبع کربن برای تولید چربی در آسپرژیلوس نایجر به ترتیب 5/4، 30 درجه سانتیگراد، 96 ساعت و فروکتوز تعیین شد. با استفاده از روش کروماتوگرافی گاز، میزان لینولنیک اسید در آسپرژیلوس نایجر، 4/22% گزارش شد.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد  آسپرژیلوس نایجر یک قارچ رشته‌ای مناسب برای تولید لینولنیک اسید است.

متن کامل [PDF 325 kb]   (1730 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/5/25 | پذیرش: 1395/5/25 | انتشار: 1395/5/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb