زمینه و هدف: آگاهی، یک مؤلفه لازم برای تغییرات رفتاری شامل رفتارهای مرتبط با سلامت دهان و دندان و پیشگیری از بیماریهای دهانی میباشد. خانواده نیز مهمترین نقش را در رعایت بهداشت دهان و دندان کودکان برعهده دارد. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد والدین کودکان پیشدبستانی و دبستانی مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی قم در مورد اهمیت حفظ دندانهای شیری و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی روی 267 نفر از مادران کودکان پیشدبستانی مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی منتخب شهر قم در سال 1392 انجام شد. روش جمعآوری دادهها، پرسشنامه و مصاحبه حضوری بود. ابزار ساختهشده، پرسشنامهای 22 بخشی شامل 21 سؤال چندگزینهای و 1 سؤال تشریحی بود. دادهها با استفاده از آمار توصیفی رگرسیون تک متغیره و چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه، بهطورکلی آگاهی شرکتکنندگان درباره مراقبت از دندانهای شیری در 1/51% از موارد ضعیف بود، 9/48% از شرکتکنندگان درباره مراقبت از دندانهای شیری، نگرش مثبت داشتند و 60% از والدین شرکتکننده درباره مراقبت از دندانهای شیری، عملکرد مناسبی نشان دادند. در مدل چند متغیره رگرسیون لجستیک، بین جنس مؤنث و میزان آگاهی با نگرش مثبت والدین درباره مراقبت از دندانهای شیری، ارتباط معنیداری وجود داشت (05/0>p). همچنین در مدل چند متغیره رگرسیون لجستیک فقط بین نگرش با عملکرد، ارتباط معنیدار بود (05/0>p).
نتیجهگیری: براساس نتایج این مطالعه، آموزش به والدین در زمینه اهمیت مراقبت از دندانهای شیری، باید بهطور مداوم در راستای نیازهای فردی کودک و والدین انجام گیرد تا برنامههای پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان در کودکان به موفقیت برسند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |