دوره 11، شماره 3 - ( خرداد 1396 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 49-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazlom S R, Hoseini Amiri M, Mousavi S M, Nasiri M. A Study on the Correlation between Pain and Pain Anxiety during Wound Care in Burn Patients. Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (3) :43-49
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1108-fa.html
مظلوم سید رضا، حسینی امیری میثم، موسوی سید مجتبی، نصیری مرتضی. بررسی همبستگی بین درد و اضطراب ناشی از درد، حین مراقبت از زخم بیماران مبتلا به سوختگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (3) :43-49

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1108-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- دانشگاه علوم پزشکی قم ، meysam971@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (5711 مشاهده)

زمینه و هدف: مراقبت از زخم بیماران مبتلا به سوختگی، با اضطراب شدیدی همراه است که مشخصه آن، احساس ترس و پیش‌بینی درد پانسمان سوختگی می‌باشد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی درد و اضطراب ناشی از درد در بیماران مبتلا به سوختگی انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، 60 بیمار واجد شرایط بستری در بخش‌‌های سوختگی مردان و زنان بیمارستان‌ امام رضا (ع) مشهد، به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. اضطراب ناشی از درد با استفاده از پرسشنامه خود‌گزارشی و اضطراب ناشی از درد و شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری سنجش درد به ترتیب در زمان قبل و پس از انجام پانسمان طی 3 هفته (هر هفته یک‌بار) اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌ همبستگی پیرسون تحلیل شدند.

یافتهها: در این مطالعه، بین شدت درد و میزان اضطراب ناشی از درد در هفته اول (001/0>p و 512/0=r)، رابطه خطی معنی‌دار و مستقیم وجود داشت، اما بین این دو متغیر در هفته دوم (547/0p= و 079/0r=) و هفته سوم (203/0p= و 167/0r=)، رابطه خطی معنی‌داری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، بررسی و درمان اضطراب ناشی از درد، از عناصر ضروری مراقبت و مدیریت درد در بیماران مبتلا به سوختگی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: سوختگی، درد، اضطراب، مشهد، ایران
متن کامل [PDF 370 kb]   (1819 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری-جراحی-ویژه-کودکان
دریافت: 1395/5/29 | پذیرش: 1395/9/14 | انتشار: 1396/2/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb