دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1391 1391 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 44-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi Darsanki R, Ghaemi N, Mirpour M, Mirdavoudi F. Evaluating Antimutagenic Activity of Probiotic Bacteria Isolated from Probiotic Products. Qom Univ Med Sci J 2012; 6 (2) :37-44
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-111-fa.html
کاظمی درسنکی رضا، قائمی ناصر، میرپور میرساسان، میرداوودی فاطمه. فعالیت ضد موتاسیونی سویه‌های پروبیوتیکی جداشده از محصولات پروبیوتیکی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1391; 6 (2) :37-44

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-111-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان ، reza_kazemi_d@yahoo.com
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان
چکیده:   (5493 مشاهده)

زمینه و هدف: باکتری‌های پروبیوتیک، مکمل‌های غذایی میکروبی هستند که از طریق حفظ تعادل میکروبی روده تأثیرات سودمندی بر سلامت انسانها دارند. براساس تحقیقات انجام‌شده، استفاده از محصولات پروبیوتیک در کاهش خطر سرطان مؤثر است. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضد موتاسیونی باکتری‌های پروبیوتیک جدا‌شده از ماست و قرص پروبیوتیکی بر عوامل جهش‌زا و سرطان‌زا می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، باکتری‌های پروبیوتیک از ماست و قرص پروبیوتیکی در محیط MRS در شرایط بی‌هوازی (5% دی‌اکسید کربن و گاز پک) و در دمای C ° 37 جداسازی شدند. سپس با تست‌های بیوشیمیایی شناسایی و مورد تأیید قرار گرفتند. در ادامه، اثر ضد موتاسیونی سوپرناتانت کشت آنها در مقابل عوامل موتاسیون‌زای سدیم‌ آزید و پرمنگنات پتاسیم توسط تست ایمز (سویه سالمونلا تیفی موریوم TA100 ) در حضور و عدم حضور S 9 ارزیابی شد. یافته‌ها: در این مطالعه از ماست و قرص پروبیوتیکی، 6 باکتری پروبیوتیک جدا شد. نتایج فعالیت ضد موتاسیونی باکتری‌ها توسط تست ایمز نشان داد آنها می‌توانند عوامل موتاسیون‌زا را در برخی گونه‌ها تا بیش از 40% مهار کنند که فعالیت ضد موتاسیونی خوبی محسوب می‌شود. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد استفاده از محصولات حاوی باکتری‌های پروبیوتیک، دارای اثرات ضد موتاسیونی و ضد سرطانی بسیار خوبی می‌باشد. آنها با تغییر فلور روده سبب کاهش جذب مواد سرطان‌زا و جهش‌زا شده و به سلامت انسان کمک می‌کنند.

متن کامل [PDF 174 kb]   (3061 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb