دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1391 1391 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 52-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimi Z, Heydari R, Nejati V, Eskandari A. Protective Effect of Aqueous Extract of Rhuscoriaria L. Fruit on Catalase Enzyme Activity and Histopathology of Liver in Alloxan-Induced Diabetic Rats. Qom Univ Med Sci J 2012; 6 (2) :45-52
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-112-fa.html
سلیمی زهرا، حیدری رضا، نجاتی وحید، اسکندری آزاده. اثر حفاظتی عصاره آبی میوه سماق بر فعالیت آنزیم کاتالاز و هیستوپاتولوژی کبد در رت‌های دیابتی‌شده با آلوکسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1391; 6 (2) :45-52

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-112-fa.html


1- دانشگاه ارومیه ، zahra.salimi.bio@gmail.com
2- دانشگاه ارومیه
چکیده:   (6573 مشاهده)

زمینه و هدف: مطالعات نشان می‌دهد عوارض دیابت با استرس اکسیداتیو القاشده به‌واسطه تولید رادیکال‌های آزاد ارتباط دارد، و بدن نیز از طریق مکانیسم‌های دفاع آنتی‌اکسیدانی با آن مقابله می‌کند. این مطالعه با هدف تعیین اثر عصاره آبی میوه سماق (Rhus coriaria L) بر فعالیت آنزیم کاتالاز و تغییرات بافتی کبد در رت‌های دیابتی انجام شد. روش بررسی: در این تحقیق، ۳۰ رت نر بالغ به وزن متوسط g۲۳۰-180 به‌طور تصادفی به ۵ گروه ۶ تایی تقسیم شدند. به رت‌های گروه کنترل، هم حجم ماده تزریقی سرم فیزیولوژی تزریق گردید. رت‌های گروه دوم با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونوهیدرات با دوز mg/kgbw١٢٠ دیابتی شدند. به رت‌های گروه سوم، چهارم و پنجم علاوه بر تیمار مشابه گروه دوم، عصاره آبی میوه سماق به ترتیب با دوزهای ٥٠، ١٠٠ و mg/kgbw٢٥٠ به مدت ٤ هفته خورانده شد. در پایان دوره تیمار، نقش عصاره بر فعالیت آنزیم کاتالاز ارزیابی گردید، و برش‌های کبد توسط H & E رنگ‌آمیزی و به‌وسیله میکروسکوپ بررسی شد. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک‌طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری (05/0>p) در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در این بررسی، فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه دیابتی به‌طور معنی‌داری (05/0>p) کاهش یافت. به‌علاوه، فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه تحت تیمار با عصاره mg/kgbw)۲۵۰) در مقایسه با گروه دیابتی تفاوت معنی‌داری (05/0>p) نشان داد. همچنین تیمار با عصاره mg/kgbw)۲۵۰)، به‌طور قابل‌توجهی موجب بهبود عوارض جانبی ناشی از دیابت قندی در بافت کبدی رت‌های دیابتی شد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد سماق در کاهش عوارض دیابت مؤثر است و از آن می‌توان به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان و مکمل غذایی برای بیماران دیابتی استفاده نمود.

متن کامل [PDF 461 kb]   (2048 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb