زمینه و هدف: اضطراب و تهوع از علائم شایع و آزاردهندهای است که بیماران قبل از آپاندکتومی تجربه میکنند. این پژوهش با هدف تعیین تأثیر طب فشاری گوش بر اضطراب و شدت تهوع بیماران کاندید عمل جراحی آپاندیسیت انجام گرفت.
روش بررسی: این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی یکسو بیخبر و سه گروهی است که بر روی 72 بیمار نامزد آپاندکتومی بستری در بخش جراحی انجام شد. نمونهها به روش در دسترس، انتخاب و سپس بهطور تصادفی در سه گروه مداخله، پلاسبو و کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله، طب فشاری را در نقاط صحیح و گروه پلاسبو در نقاط دروغین به مدت 15 دقیقه دریافت کردند. اضطراب و شدت تهوع قبل، بعد و نیمساعت بعد از مداخله در هر سه گروه اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری کایاسکوئر، کراسکال والیس، آنالیز واریانس با اندازههای تکراری، آنالیز واریانس یکطرفه و فریدمن تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: طب فشاری در نقاط صحیح بهطور معنیداری باعث کاهش میانگین نمره اضطراب در دقیقه 15 (02/0>p) و 30 (001/0>p) بعد از مداخله در گروه آزمون نسبت به دو گروه کنترل و پلاسبو شد (001/0>p)، ولی میانگین نمره شدت تهوع، قبل از دقیقه 15 و دقیقه30 بعد از مداخله بین سه گروه، تفاوت آماری معنیداری نداشت.
نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، بهکارگیری طب فشاری در نقاط صحیح میتواند اضطراب بیماران کاندید عمل جراحی آپاندکتومی را کاهش دهد، اما تأثیر بالینی چندانی بر شدت تهوع آنها ندارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |