دوره 12، شماره 1 - ( فروردین 1397 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 25-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebadollahi S, Babaei F, Zare S, Ebadollahi M. Evaluation of Antioxidant Properties of Hydroalcoholic Extract of Purslane (Portulaca oleracea) and Its Protective Effect on 6-Hydroxydopamine Induced Hepatic Damage in Parkinsonian Male Rats. Qom Univ Med Sci J 2018; 12 (1) :15-25
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1272-fa.html
عبادالهی سحر، بابایی فرین، زارع صمد، عبادالهی مریم. ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی خرفه (Portulaca oleracea) و اثر محافظتی آن بر آسیب کبدی ناشی از سم ۶- هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی مبتلا به پارکینسون. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1397; 12 (1) :15-25

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1272-fa.html


1- دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
2- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده:   (6541 مشاهده)
زمینه و هدف: پارکینسون، شایع‌ترین بیماری مخرب سیستم عصبی مرکزی است. در ارتباط با متابولیسم داروهای شیمیایی، سنتز پروتئین‌های پلاسما و استفاده زیاد از داروی لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون؛ کبد نقشی اساسی ایفا می‌کند. این مطالعه با هدف بررسی اثر داروی لوودوپا و عصاره هیدروالکلی خرفه بر غلظت آنزیم‌های کبدی انجام گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ۳۶ سر موش صحرایی نر بالغ به‌طور تصادفی به ۶ گروه کنترل، شم، پارکینسونی، 2 گروه‌ پارکینسونی تحت درمان با غلظت‌های ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم برکیلوگرم عصاره خرفه (۱۴ روز قبل و بعد جراحی) و گروه پارکینسونی تحت درمان با ۱۵ میلی‌گرم برکیلوگرم لوودوپا تقسیم شدند. با تزریق ۲۵۰ میکروگرم 6-OHDA به بطن راست، مدل اولیه بیماری پارکینسون ایجاد گردید. بعد از پایان دوره آزمایش، نمونه‌های خونی از تمامی گروهها تهیه و آنزیم‌های کبدی شامل: آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلکالین فسفاتاز در سرم و آنزیم‌های کاتالاز و مالون‌دی‌آلدئید در هموژنات بافت کبد سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک‌طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: در این مطالعه، میزان آنزیم‌‎های ALP, ALT و ASTگروه پارکینسونی افزایش یافت، درحالی‌که در گروه‌های دریافت‌کننده عصاره و گروه دریافت‌کننده لوودوپا، میزان آنها کاهش نشان داد. همچنین عصاره خرفه باعث افزایش معنی‌داری فعالیت آنزیم CAT و کاهش معنی‌دار MAD نسبت به گروه بیمار گردید.
نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد می‌توان از خرفه به‌علت دارا بودن میزان بالایی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به‌عنوان یک محصول طبیعی برای پیشگیری از آسیب و بیماری‌های ناشی از استرس اکسیداتیو استفاده کرد.
متن کامل [PDF 982 kb]   (1295 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1763 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1395/8/12 | پذیرش: 1395/10/12 | انتشار: 1396/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb