Ebadollahi S, Babaei F, Zare S, Ebadollahi M. Evaluation of Antioxidant Properties of Hydroalcoholic Extract of Purslane (Portulaca oleracea) and Its Protective Effect on 6-Hydroxydopamine Induced Hepatic Damage in Parkinsonian Male Rats. Qom Univ Med Sci J 2018; 12 (1) :15-25
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-1272-fa.html
عبادالهی سحر، بابایی فرین، زارع صمد، عبادالهی مریم. ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی عصاره هیدروالکلی خرفه (Portulaca oleracea) و اثر محافظتی آن بر آسیب کبدی ناشی از سم ۶- هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی مبتلا به پارکینسون. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1397; 12 (1) :15-25
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1272-fa.html
1- دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
2- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده: (6541 مشاهده)
زمینه و هدف: پارکینسون، شایعترین بیماری مخرب سیستم عصبی مرکزی است. در ارتباط با متابولیسم داروهای شیمیایی، سنتز پروتئینهای پلاسما و استفاده زیاد از داروی لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون؛ کبد نقشی اساسی ایفا میکند. این مطالعه با هدف بررسی اثر داروی لوودوپا و عصاره هیدروالکلی خرفه بر غلظت آنزیمهای کبدی انجام گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ۳۶ سر موش صحرایی نر بالغ بهطور تصادفی به ۶ گروه کنترل، شم، پارکینسونی، 2 گروه پارکینسونی تحت درمان با غلظتهای ۲۰۰ و ۴۰۰ میلیگرم برکیلوگرم عصاره خرفه (۱۴ روز قبل و بعد جراحی) و گروه پارکینسونی تحت درمان با ۱۵ میلیگرم برکیلوگرم لوودوپا تقسیم شدند. با تزریق ۲۵۰ میکروگرم 6-OHDA به بطن راست، مدل اولیه بیماری پارکینسون ایجاد گردید. بعد از پایان دوره آزمایش، نمونههای خونی از تمامی گروهها تهیه و آنزیمهای کبدی شامل: آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلکالین فسفاتاز در سرم و آنزیمهای کاتالاز و مالوندیآلدئید در هموژنات بافت کبد سنجیده شد. دادهها با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه، میزان آنزیمهای ALP, ALT و ASTگروه پارکینسونی افزایش یافت، درحالیکه در گروههای دریافتکننده عصاره و گروه دریافتکننده لوودوپا، میزان آنها کاهش نشان داد. همچنین عصاره خرفه باعث افزایش معنیداری فعالیت آنزیم CAT و کاهش معنیدار MAD نسبت به گروه بیمار گردید.
نتیجهگیری: بهنظر میرسد میتوان از خرفه بهعلت دارا بودن میزان بالایی از ترکیبات آنتیاکسیدانی بهعنوان یک محصول طبیعی برای پیشگیری از آسیب و بیماریهای ناشی از استرس اکسیداتیو استفاده کرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1395/8/12 | پذیرش: 1395/10/12 | انتشار: 1396/12/20