زمینه و هدف: با توجه به دردناک بودن زایمان و اضطراب ناشی از آن، همچنین عوارضی نظیر اختلال عملکرد رحم، افزایش طول مدت زمان زایمان و خاطرات ناخوشایند، مطالعه حاضر با هدف تأثیر رایحه نعناع فلفلی بر سطح درد و اضطراب مرحله اول زایمان در زنان نخستزا صورت گرفت. روش بررسی: این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی تصادفی روی 128 نفر از زنان نخستزا بهصورت دو گروه (64 نفر در گروه رایحهدرمانی و 64 نفر در گروه کنترل) انجام شد. در گروه رایحهدرمانی مخلوطهای حاوی ml2/0 اسانس نعناع و ml2 نرمال سالین به گاز آغشته شده و در گروه شاهد تنها ml2 نرمال سالین آغشته به گاز به یقه لباس نمونهها متصل شد، و هر 30 دقیقه تجویز تکرار گردید. میزان اضطراب در دیلاتاسیونهای 4-3 و cm10-8 و شدت درد در دیلاتاسیونهای 5-4، 7-6 و cm10-8 اندازهگیری شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و مامایی، چکلیست مشاهده، معاینه و پرسشنامه اضطراب Spielberger و مقیاس عددی اندازهگیری درد جمعآوری شد. یافتهها: در این مطالعه سن، شغل، تحصیلات و سن حاملگی، همچنین سطح اضطراب قبل از مداخله در دو گروه یکسان بود، اما پس از مداخله سطح اضطراب در گروه آزمون بهطور معنیداری نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داد (001/0p<). میانگین نمره درد در دیلاتاسیونهای 5-4، 7-6 و cm10-8 در گروه مداخله نسبت به کنترل کاهش یافت (در تمام موارد 0001/0p<). نتیجهگیری: رایحهدرمانی با اسانس نعناع فلفلی جهت کاهش درد و سطح اضطراب هنگام زایمان با توجه به ارزانی، سادگی اجرا و غیرتهاجمی بودن آن توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |