دوره 7، شماره 4 - ( مهر-آبان1392 1392 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 48-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farzinnia B, Saghafipour A, Telmadarraiy Z. Study of the Epidemiological Status of Crimean-Congo Hemorrhagic Fever Disease in Qom Province, 2011, Iran. Qom Univ Med Sci J 2013; 7 (4) :42-48
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-151-fa.html
فرزین‌نیا بابک، ثقفی‌پور عابدین، تلمادره‌ای زکیه. بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1392; 7 (4) :42-48

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-151-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی قم
2- دانشگاه علوم پزشکی قم ، abed.saghafi@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (6339 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگوCCHF ، یک بیماری ویروسی خونریزی‌دهنده تب‌دار حاد مشترک بین انسان و دام است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری CCHF در استان قم انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، بیماران با علائم بالینی و یا داشتن سابقه اپیدمیولوژیک مرتبط با CCHF مراجعه‌کننده به بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و مطب‌های خصوصی در طی سال 1390 بررسی شدند. سپس نمونه‌ها برطبق دستورالعمل کمیته فنی کشوری CCHF، در سه گروه مورد مشکوک، محتمل و قطعی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از جدول فراوانی و آزمون مجذور کای یا تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری 05/0p< در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در این مطالعه از بین 38 نفر، 12 نفر پس از تشخیص در گروه موارد مشکوک به CCHF، تحت پیگیری و درمان قرار گرفتند. از این تعداد 5 مورد (67/41%) قطعی، 2 مورد (66/16%) محتمل و 5 مورد (67/41%) نیز در حد مشکوک باقی ماندند (فقط برخی از علائم را داشتند). بیشتر بیماران، مرد (76/91%) با دامنه سنی 35-15 سال (34/83%) و ساکن مناطق شهری (75%) بودند. 34/58% از کل بیماران را دامداران، دانش‌آموزان و قصابان تشکیل می‌دادند. 34/83% بیماران سابقه تماس با دام را ذکر کردند، و میزان مرگ و میر ناشی از موارد قطعی بیماری 20% بود. نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، آموزش به افراد در معرض خطر، انجام اقدامات ایمنی مانند نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال و استفاده از دستکش حین تمیز کردن گوشت تازه به خانوارها از موارد ضروری است. کلیـد واژه‌ها: تـب خـونـریـزی‌دهـنـده کـریـمـه کـنـگـو؛ تـب خـونـریـزی‌دهـنـده کـریـمـه                    کنگو- اپیدمیولوژی؛ کنه‌ها؛ قم، ایران.

متن کامل [PDF 163 kb]   (1685 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/4 | انتشار: 1394/12/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb