دوره 11، شماره 7 - ( مهر 1396 )                   جلد 11 شماره 7 صفحات 37-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talebi Varnosfaderani F, Mohammadi Sichani M, Amjad L. Antibacterial activity of essential oil and extracts of Achillea tenuifolia against pathogenic bacteria. Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (7) :30-37
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1833-fa.html
طالبی ورنوسفادرانی فاطمه، محمدی سیچانی مریم، امجد لیلا. تأثیر فعالیت ضدباکتریایی اسانس و عصاره‌های مختلف گیاه آکیلا‌تنوئیفولیا (بومادران)، برعلیه باکتری‌های بیمار‌ی‌زا. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (7) :30-37

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1833-fa.html


1- گروه میکروب‌شناسی، ‌واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
2- گروه میکروب‌شناسی، ‌واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. ، mohamadi_m@iaufala.ac.ir
3- گروه زیست‌شناسی، ‌واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (6290 مشاهده)
زمینه و هدف: داروهای شیمیایی، عوارض جانبی زیادی دارند و به‌همین دلیل رویکرد استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی افزایش یافته است. آکیلاتنوئیفولیا گیاهی از تیره کاسنی است. در این پژوهش خاصیت ضدباکتریایی اسانس و عصاره متانولی، اتانولی، کلروفرمی و استونی آکیلاتنوئیفولیا بر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، اشرشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس بررسی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ابتدا گلها و برگهای آکیلاتنوئیفولیا در خردادماه سال 1393 از گردنه قرقچی شهرستان میمه، جمع‌آوری و در سایه خشک شدند. جهت تهیه اسانس گل و برگ، از دستگاه کلونجر استفاده گردید. عصاره متانولی و اتانولی گیاه، به روش سوکسله و عصاره‌های کلروفرمی و استونی به روش خیسانده تهیه شد. خاصیت ضدباکتریایی اسانس و عصاره‌های مذکور، به روش انتشار چاهک ارزیابی گردید. با استفاده از روش میکرودایلوشن؛ حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) تعیین شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های واریانس یک‌طرفه، کراسکال والیس و آزمون تعقیبی من‌ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 1/0>p در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: در این مطالعه، اسانس گل و برگ آکیلاتنوئیفولیا، خاصیت ضدباکتریایی علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، اشرشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس در غلظت‌های 50-20% از خود نشان دادند (1/0>p). حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس گل و برگ بین 30-10% بود. حداقل غلظت کشندگی بین 40-20% به‌ دست آمد. عصاره‌های آکیلاتنوئیفولیا، خاصیت ضدمیکروبی از خود نشان ندادند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد اسانس گل و برگ آکیلاتنوئیفولیا دارای خاصیت ضدمیکروبی می‌باشد، و عصاره‌های تهیه‌شده فاقد خواص ضدباکتریایی هستند.

 
متن کامل [PDF 609 kb]   (1270 دریافت)    

دریافت: 1396/6/29 | پذیرش: 1396/6/29 | انتشار: 1396/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb