1- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
2- گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
3- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران. ، imanekhaki@yahoo.com
چکیده: (5194 مشاهده)
زمینه و هدف: در ایران، مسئله ازدواج از مسائل اجتماعی و فرهنگی زمان معاصر تلقی میشود؛ زیرا بهنظر میرسد مشکلات، تنگناها و موانع بر سر راه جوانان، بهویژه قشر دانشجو در سالهای اخیر افزایش یافته است. بنابراین، درک تجربه ازدواج دانشجویی، بهمنظور ارائه اطلاعات مناسب جهت کشف و بررسی مداخلات مربوطه و قابلقبول مورد نیاز است. مطالعه حاضر با هدف تبیین تجارب زیسته ازدواج دانشجویی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی هرمنیوتیک، 12 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی قم برای شرکت در مطالعه با روش نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها، از مصاحبههای عمیق نیمهساختاریافته استفاده گردید، سپس با روش Diekelmann (سال 1989) تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: پس از تحلیل دادهها، درونمایه اصلی با 3 درونمایه فرعی ظاهر شد. درونمایه اصلی «خودشکوفایی در بستری از چالشها» بود که از درونمایههای فرعی تکامل، ثبات، حمایت و چالشهای پیشرو تشکیل میشد.
نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، ازدواج همه جنبههای زندگی دانشجویان را تحت تأثیر قرار داده و زندگی آنان را متحول میکند. ازدواج دانشجویی با چالشهایی همراه است که زمینه را برای رسیدن به تکامل فراهم میسازد. دانشجویان با ازدواج به سمت خودشکوفایی رفته که این وضعیت به زندگی آنان معنا میبخشد و زمینه را برای پیشرفت در مسیر زندگی فراهم میکند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1396/11/2 | پذیرش: 1397/1/22 | انتشار: 1397/4/24