دوره 12، شماره 10 - ( دی 1397 )                   جلد 12 شماره 10 صفحات 75-66 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kolahdooz M, Keshavarz Mohammadi N. Comparison of Knowledge and Dietary Behaviors in Diabetics and Healthy Subjects in Neyshabur City (Iran). Qom Univ Med Sci J 2018; 12 (10) :66-75
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2042-fa.html
کلاهدوز مریم، حضوری محمد، کشاورز محمدی نسترن. مقایسه آگاهی و رفتار تغذیه‌ای افراد مبتلا به دیابت با افراد سالم در منطقه نیشابور. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1397; 12 (10) :66-75

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2042-fa.html


1- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم ، mhozoori@gmail.com
چکیده:   (5445 مشاهده)
زمینه و هدف: میزان آگاهی و رفتارهای تغذیه‌ای نقش بسیار مهمی در ابتلا، کنترل و درمان دیابت دارند. این مطالعه با هدف مقایسه میزان آگاهی و الگوی رفتار تغذیه‌ای در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم مراجعه‌کننده به مرکز بهداشتی درمانی منطقه نیشابور صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی مقطعی بر روی 143 نفر از مراجعین (60 نفر مبتلا به دیابت و 83 نفر سالم) مرکز بهداشتی درمانی شماره 7 نیشابور انجام شد. روش نمونه‌گیری به‌صورت در دسترس و از بین مراجعین داوطلب بود. ابزار گردآوری، پرسشنامه محقق‌ساخته‌ای بود که پس از سنجش روایی و پایایی، برای ارزیابی آگاهی و رفتار تغذیه‌ای افراد مورد استفاده قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری کای‌دو، تی‌مستقل، من‌ویتنی، رگرسیون لجستیک و ANCOVA برای ارزیابی اطلاعات تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: در این مطالعه، امتیاز کسب‌شده در شاخص‌های آگاهی و رفتار تغذیه‌ای بین گروه مبتلایان به دیابت و افراد سالم دارای تفاوت آماری معنی‌داری بود (01/0>p). امتیاز آگاهی تغذیه‌ای در بیماران دیابتی، 1/25±9/42 و در افراد سالم، 9/22±2/71 به دست آمد و امتیاز رفتار تغذیه‌ای افراد دیابتی، 8/17±3/48 و در افراد سالم، 4/20±6/61 از 100 نمره بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد میزان آگاهی تغذیه‌ای افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم، کم و ناکافی است و رفتار تغذیه‌ای نامناسب در ایشان، رواج بیشتری دارد؛ بنابراین پیشنهاد می‌گردد علاوه بر ارائه آموزش‌های لازم، در مطالعات بعدی میزان تأثیرات این عوامل در بروز دیابت مورد بررسی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1036 kb]   (1346 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1396 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1396/11/27 | پذیرش: 1397/8/7 | انتشار: 1397/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb