زمینه و هدف: پروبیوتیکها به مجموعهای از میکروارگانیسمهایی اطلاق میشود که وقتی به میزان مناسب در دستگاه گوارش وجود دارند میتوانند تأثیرات مفیدی بر میزبان برجای بگذارند. با توجه به کاهش مصرف محصولات غذایی سنتی تخمیری که به موجب آن، امکان از دست دادن بسیاری از سویههای پروبیوتیک وجود دارد، جداسازی و شناسایی این باکتریها از محصولات غذایی سنتی و سلامتیزا ضروری بهنظر میرسد. کیمچی نوعی غذای تخمیری است که بهنظر میآید دارای سویههای پروبیوتیکی باشد. در این پژوهش پتانسیل پروبیوتیکی سویههای جداشده از کیمچی بررسی شد. روش بررسی: جهت تعیین ویژگیهای پروبیوتیکی جدایههای مذکور، آزمایشهای تأییدی شامل بررسی مقاومت به اسید (pHهای مساوی 2، 3 و 7)، بررسی مقاومت به نمکهای صفراوی (درصد 0، 2/0، 3/0، 5/0، 1 و 2%)، فعالیت ضدباکتریایی و در نهایت، بررسی مقاومت سویههای مورد آزمون نسبت به برخی آنتیبیوتیکهای رایج انجام شد. یافتهها: در این مطالعه از بین 55 سویه مورد آزمایش، پدیوکوکوسها و لاکتوباسیلوسها، ویژگیهای پروبیوتیکی خوبی نشان دادند، بهگونهایکه بیشترین پتانسیل پروبیوتیکی متعلق به سویههای Lactobacillus plantarum PD412 و Pediococcus pentosaceus ATCC 25745 بود. نتیجهگیری: در این مطالعه، جنبههای ایمنی مصرف این باکتریها، از نظر مقاومت به آنتیبیوتیک نشان داد این دو باکتری واجد مقاومت طبیعی نسبت به آنتیبیوتیکها هستند. لذا با توجه به پتانسیل پروبیوتیکی بالای باکتریهای اسید لاکتیک جداسازیشده از کیمچی،توصیه میگردد از این ماده غذایی بهعنوان یک مکمل پروبیوتیکی استفاده شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |