دوره 13، شماره 1 - ( فروردین 1398 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S M, Milajerdi A, Sshayanfar M, Esmaillzadeh A. Relationship between Dietary Acid Load and Glioma: A Case-Control Study. Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (1) :11-20
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2252-fa.html
موسوی سید محمد، میلاجردی علیرضا، شایان فر مهدی، اسماعیل زاده احمد. ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با گلیوما: یک مطالعه مورد – شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (1) :11-20

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2252-fa.html


1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، smmousavi@razi.tums.ac.ir
چکیده:   (4768 مشاهده)
زمینه و هدف: اطلاعات محدودی در زمینه ارتباط عوامل رژیم غذایی با خطر ابتلا به گلیوما وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی (DAL) و خطر گلیوما در بزرگسالان ایرانی صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه مورد - شاهدی بر روی 128 بیمار مبتلا به گلیوما و 256 فرد سالم (همسان‌سازی‌شده از نظر سن و جنس) در ایران انجام شد. دریافت‌های غذایی شرکت‌کنندگان با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر مورد سنجش قرار گرفت. DAL با استفاده از پروتئین به نسبت پتاسیم (پروتئین/ پتاسیم) برآورد شد و گلیوما براساس آزمایش‌ها‌ی پاتولوژیک تشخیص داده شد. یک پرسشنامه دقیق شامل تعدادی مخدوش‌کننده غیرغذایی تکمیل گردید.
یافته‌ها: در این مطالعه، افراد در بالاترین سهک DAL نسبت به افراد در پایین‌ترین سهک، شانس بالاتری برای ابتلا به گلیوما داشتند.
 (57/2-88/0 :CI 95% ،50/1 :OR). پس از تعدیل عوامل مخدوشگر، افراد در بالاترین سهک نسبت به افراد در پایین‌ترین سهک امتیاز DAL، به‌طور قابل‌توجهی از شانس بیشتری برای ابتلا به گلیوما برخوردار بودند (45/3-02/1 :CI 95% ،87/1 :OR). تعدیل بیشتر برای شاخص‌های دریافت گوشت و فرآورده‌های گوشتی، حبوبات و آجیل، میوه‌ها، چای و قهوه
 (03/0=p ،65/3-06/1 :CI 95% ،97/1 :OR) و نمایه توده بدنی
(03/0= p،64/3-06/1 :CI 95% ،96/1 :OR)، تأثیر معنی‌داری روی این ارتباط نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ارتباط مثبت معنی‌داری بین بار اسیدی رژیم غذایی با خطر گلیوما وجود دارد که براساس نسبت پروتئین به پتاسیم، در میان بزرگسالان برآورد شده است. انجام مطالعات بیشتر، به‌خصوص آینده‌نگر با پیگیری طولانی‌مدت، برای تأیید این یافته‌ها ضروری است.
متن کامل [PDF 660 kb]   (839 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1397/6/31 | پذیرش: 1397/10/8 | انتشار: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb