دوره 13، شماره 1 - ( فروردین 1398 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 51-38 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S M, sadeghi O, Hassanzadeh Keshteli A, Esmaillzadeh A. The association between Mediterranean Dietary Pattern and Depression, Anxiety, and Psychological Distress in Iranian Adults: A Cross-Sectional Study. Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (1) :38-51
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2263-fa.html
موسوی سید محمد، صادقی امید، حسن زاده کشتلی عمار، اسماعیل زاده احمد. ارتباط الگوی غذایی مدیترانه‌ای با افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی در بزرگسالان ایرانی . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (1) :38-51

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2263-fa.html


1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه آلبرتا ادمونتون
3- مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، smmousavi@razi.tums.ac.ir
چکیده:   (4372 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات اندکی در زمینه رعایت رژیم مدیترانه‌ای در رابطه با سلامت روان‌شناختی، به‌ویژه در منطقه خاورمیانه انجام شده است. در مطالعه حاضر، رابطه پیروی از الگوی غذایی مدیترانه‌ای و اختلالات روان‌شناختی (شامل افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی) در میان جمعیت بالایی از بزرگسالان ایرانی بررسی گردید.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 3172 فرد بزرگسال (سنین 55-18 سال) انجام شد. الگوی رژیم مدیترانه‌ای مبتنی بر روش Trichopoulou و همکاران استخراج گردید. ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه‌ای و اختلالات روانی با استفاده از رگرسیون لجستیک با سه مدل تعدیل‌شده بررسی شد. علاوه بر رژیم غذایی مدیترانه‌ای، برای آن‌دسته از الگوی غذایی که در ارتباط با اختلالات روان‌شناختی بودند، همان تحلیل انجام شد.
یافته‌ها: شرکت‌کنندگان با بیشترین پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای در مقایسه با کسانی‌که دارای کمترین پیروی بودند، شانس کمتری برای ابتلا به افسردگی
(78/0-46/0 :CI 95% ،60/0 :OR)، اضطراب (86/0-42/0 :CI 95% ،61/0 :OR) و پریشانی روانی (79/0-45/0 :CI 95% ،60/0 :OR) داشتند. مصرف بالای میوه‌ها و سبزی‌ها با احتمال پایین‌تر افسردگی (میوه‌ها: 54/0-31/0 :CI 95% ،41/0 :OR، سبزی‌ها:
70/0-40/0 :CI 95% ،530/0 :OR
اضطراب (میوه‌ها: 79/0-39/0 :CI 95% ،56/0 :OR، سبزی‌ها: 84/0-39/0 :CI 95% ،57/0 :OR) و پریشانی روانی (میوه‌ها: 63/0-36/0 :CI 95% ،47/0:OR،
سبزی‌ها: 62/0-34/0 :CI 95% ،46/0 :OR) همراه بود. در مقابل، مصرف زیاد غلات با افسردگی (27/2-12/1 :CI 95% ،59/1 :OR)، اضطراب (82/2-11/1 :CI 95% ،77/1 :OR) و پریشانی روانی (45/2-16/1 :CI 95% ،69/1 :OR)، ارتباط مثبت داشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد یک ارتباط معکوس بین پیروی از الگوی غذایی مدیترانه‌ای و شانس اختلالات روانی (از قبیل افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی) وجود دارد.
متن کامل [PDF 1261 kb]   (1064 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1397/7/16 | پذیرش: 1397/10/6 | انتشار: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb